Poli grupa zainteresovana za projekte iz oblasti energetike

By aleksandra stankovic

1609kavaric


K
ineska „Poly Group Corporation“ spremna je da dâ svoj doprinos u realizaciji velikih projekata iz oblasti energetike, poput izgradnje HE na Morači i Komarnici i TE Maoče, zaključeno je na današnjem sastanku predstavnika ove kompanije sa ministrom ekonomije Vladimirom Kavarićem.

Potpredsjednik Grupe Dai Ning kazao je da je ova korporacija upoznata sa idejom o izgradnji hidro i termo elektrana, kao i sa planovima za izvoz struje.

„U tom smislu, zainteresovani smo da pružimo svoj doprinos u realizaciji velikih projekata iz oblasti energetike, uz odgovarajuću podršku naših banaka“, kazao je Ning.

Kavarić je rekao da je energetika jedna od glavnih komparativnih prednosti Crne Gore i informisao ih o projektima izgradnje podmorskog kabla između Crne Gore i Italije, kao i o statusu realizacije projekta II bloka TE Pljevlja. Riječi je bilo i o projektima izgradnje vjetroelektrana i malih hidroelektrana.

„Posebno bih se osvrnuo na projekte HE Morača, HE Komarnica i TE Maoče, za koje ćemo odluku o realizaciji donijeti nakon što dobijemo konkretan predlog investitora. U tom smislu, otvoreni smo za svaki razgovor kada su u pitanju ovi projekti i način za njihovu realizaciju“, kazao je Kavarić.

Crnogorska Vlada već sarađuje sa kineskom Poli grupom u oblasti saobraćaja. Za potrebe kompanije Crnogorska plovidba ova korporacija je izgradila dva teretna broda koja već plove, a uskoro se očekujeuje prezuimanje još dva teretna broda za potreba kompanije Barska plovidba.

Izvor: Analitika

Želite reklamu na Portalu Crna Gora? Javite nam se!

Želite i Vi da pišete za Crnu Goru? Pridružite nam se!