Riješen imovinski spor – na potezu Arapi

By Balsa Knezevic

0409przno


V
lada Crne Gore je na današnjoj sjednicu donijela odluku o eksproprijaciji nepokretnosti koje pripadaju Opštini Tivat, što je preduslov za izgradnju hotelsko-turističkog kompleksa visoke kategorije u uvali Pržno.

Podsjetimo mediji su nedavno objavili da je državni investicioni fond Katara „Qatari Diar“ odlučio da zaustavi svoj projekat izgradnje ekskluzivnog turističkog resorta u uvali Pržno u Tivtu i da obustavlja poslovanje u Crnoj Gori.

„Qatar Diar“ je kako je ranije objavljeno donio takvu odluku zbog neriješenih imovinsko-pravnih odnosa, odnosno nepremostivih problema vezanih za zemlju.

Iz Vlade su ranije saopštili da od Katarske kompanije nijesu dobili obavještenje o obustavljanju radova u uvali Pržno.

„Vlada je donijela Odluku o utvrđivanju javnog interesa za eksproprijaciju nepokretnosti radi privođenja namjeni Prostorno urbanističkog plana Tivta i Odluku o davanju prethodne saglasnost za otuđenje nepokretnosti koje pripadaju Opštini Tivat“, saopšteno je nakon sjednice.

U Vladi pojašnjavaju i šta takva odluka znači.

„Odluke koje je Vlada donijela predstavljaju preduslov za izgradnju hotelsko-turističkog kompleksa visoke kategorije u uvali Pržno, kako je to predviđeno Prostornim urbanističkim planom Tivta koji je usvojen 2010, sa rokom važenja do 2020“, pojašnjavaju u saopštenju.

Atraktivnu lokaciju od skoro 300 hiljada kvadrata u uvali Pržno, „Qatari Diar“ je za skoro 25 miliona eura prije četiri godine kupio od tivatskog HTP „Primorje“.

Izvor: rtcg.me

Izvor: Analitika

Želite reklamu na Portalu Crna Gora? Javite nam se!

Želite i Vi da pišete za Crnu Goru? Pridružite nam se!