Tošković: Očekujemo da Đukanović otvori novo ministarstvo za kriminal i korupciju

dr228102014.jpg

Predsjednik opštinskog odbora Radničke partije Podgorica Radovan Tošković kazao je da radnici i građani od premijera Crne Gore Mila Đukanovića očekuju otvaranje novog ministarstva za kriminal i korupciju, jer su svjedoci decenijskih hvalospjeva Vlade i resornih ministarstava da sprovode uspješne privatizacije i pronalaženje najboljih poslovnih partnera za preuzimanje vlasništva crnogorskih firmi.

Kako je kazao, radnici i građani vide da je sva dosadašnja privredna lakrdija vođena po scenariju uskih krugova same Vlade koji su uz bogate novčane nadoknade nalazili rukovodeće strukture kao izvođače tragičnih radova u uništavanju mnogih firmi po Crnoj Gori .

„Pritom Vlada stalno ispira usta sa sve većom primjenom evropskih normi i zakona u Crnoj Gori, a istina je da su sve institucije u Crnoj Gori lažne, podređene su interesima vlasti i nanose štetu narodu. Da li sada Vlada za uništenje privrede sramotnim ćutanjem pokazuje „snagu“ zbog poslovnog primitivizma i samovolje što su njeni članovi učesnici i nosioci u svim promašenim privatizacionim procesima i što je to cijena crnogorskog nemorala i privrednog sloma Crne Gore za koju još niko ne odgovara a sve je to obavljeno po scenariju Vlade koja nije bila sposobna da rešava privredne probleme i održi proizvodnu ekonomiju po modelu evropskih zemalja“, dodao je Toković.

Govoreći o „privrednom cirkusu“ koji se dešavao i koji se još uvijek dešava u Crnoj Gori, Tošković poručuje da radnici i građani sugerišu premijeru da proces privatizacije zamijeni sa procesom zatvaranja preostalih firmi uz pomoć angažovanja novih strateških partnera.

„I da sve dosadašnje zaslužne aktere privatizacije proglasi nacionalnim spasiocima naše privrede, pa da im se podignu spomenici u firmama koje su privatizovali a privrednu komoru preimenuje u komoru nepostojeće privrede jer su našoj javnosti dobro poznati rezultati naše privrede. Porazno je da u ekonomsko-moralnom sunovratu Crne Gore, pojedini predstavnici evropskih institucija tolerišu lažno predstavljanje reformskih aktivnosti crnogorske Vlade, odajući im lažno priznanje za nekakve tobožnje rezultate zbog kojih je danas crnogorsko društvo na dnu ekonomosko-socijalne provalije i zaposlenosti i nema obilježje normalne države“, konstatovao je Tošković.

Izvor: Cafe Del Montenegro

Želite reklamu na Portalu Crna Gora? Javite nam se!

Želite i Vi da pišete za Crnu Goru? Pridružite nam se!