Skandinavci sve više zainteresovani za CG

  #StraniTuristi #Turizam #Ntocg

  Nacionalna turistička organizacija (NTO) Crne Gore, predstaviće danas i sjutra, u saradnji sa lokalnim turističkim organizacijama, turističkom privredom i strateškim partnerima, turističku ponudu naše zemlje na međunarodnom sajmu turizma „Mediterranean Panorama“, koji se održava u Štokholmu.

  Detalj sa sajma u Štokholmu

  Tema ovog sajma je, kako je saopšteno iz NTO, Mediteran i sve ono što ga karakteriše – turizam, hrana, običaji i kultura.

  „U skladu sa tim i Crna Gora je usmjerila svoju ponudu, pa posjetioci sajma imaju priliku da se upoznaju sa ponudom za predstojeću sezonu: kulturnim i etno – gastronomskim rutama, plažama, ponudom sjevera i eko sela, kao i raznovrsnom ponudom za aktivan odmor u prirodi. Primjetno je veliko interesovanje posjetilaca kada su u pitanju organizovana putovanja za Crnu Goru, avio dostupnost, cijene aranžmana i izbor smještajnih kapaciteta“, navodi se u saopštenju NTO.

  Imajući u vidu da je za skandinavske turiste karakteristično da putuju tokom cijele godine, a prema najnovijem relevantnom švedskom istraživanju 66% stanovništva planira putovati u toku ove godine, cilj je ostvariti bolju posjećenost sa ovog tržišta u periodu pred i postsezone.

  Direktorica Nacionalne turističke organizacije Željka Radak Kukavičić, kao i predstavnici turističke privrede i lokalnih turističkih organizacija tokom sajma održaće sastanke sa predstavnicima turoperatora, marketinških agencija i medija, u cilju daljeg unapređenja promocije Crne Gore na ovom značajnom tržištu.

  Da interesovanje za Crnom Gorom sa skandinavskog tržišta raste govore i očekivanja turoperatora i privrede. TUI Nordic je ove godine u svoju ponudu uvrstio posebne aranžmane za Crnu Goru i u periodu od sredine maja do oktobra, u saradnji sa partnerima iz naše zemlje, direktnim čarter letovima dovodiće turiste iz četiri nordijske zemlje Švedske, Norveške, Danske i Finske.

  Letovi TUI Nordica za Crnu Goru obavljaće se jednom sedmično iz Štokholma, Osla, Kopenhagena, Helsinkija, a prema trenutnom stanju bukinga preko 40% aranžmana TUI Nordica za Crnu Goru u 2017. godini je već prodato.

  Za dobru povezanost tokom sezone sa skandinavskim zemljama svakako imaju uticaj i letovi niskobužetskih aviokompanija „Ryanair“ i „Norwegian“, dok nacionalna avio kompanija „Montenegro Airlines“, pored redovne linije ka Kopenhagenu, prvi put od ove godine najavljuje čarter letove za Helsinki u periodu od maja do oktobra.

  Pored Nacionalne turističke organizacije, na crnogorskom štandu svoju ponudu predstavljaju i turističke organizacije Budve, Bara, Tivta, Kotora kao i predstavnici turističke privrede, HG „Budvanska rivijera“ i agencija „Gulliver Montenegro“ iz Budve.

  Izvor: Radio Televizija Crne Gore

  Želite i vi da pišete za Crnu Goru? Javite nam se!