Turizam – šansa za veću saradnju CG i HR

  #CrnaGoraHrvatska #PavleRadulović #VeselkoGrubišić

  Mogućnosti za unaprjeđenje saradnje Crne Gore i Hrvatske u turizmu su velike i ogledaju se u zajedničkim ponudama i aranžmanima, ocijenio je ministar održivog razvoja i turizma, Pavle Radulović. On je danas razgovarao sa ambasadorom Hrvatske u Crnoj Gori, Veselkom Grubišićem.

  .

  Kako je saopšteno iz Ministarstva, Radulović je kazao da je između dvije države ostvarena uspješna bilateralna saradnja, sa čime se saglasio i Grubišić.

  „Kako je naveo, velike mogućnosti za dalje unapređenje saradnje Crne Gore i Hrvatske vidi u oblasti turizma, i to u vidu zajedničke turističke ponude i aranžmana“, navodi se u saopštenju.

  Radulović je pojasnio da bi se tim, uz pojednostavljenje određenih administrativnih procedura, napravio značajan iskorak ka otvaranju novih tržišta.

  On je najavio i održavanje regionalnog sastanka na nivou ministara turizma u narednom periodu, čijoj organizaciji je podršku iskazao i Grubišić, a koji bi predstavljao izuzetnu priliku za razmatranje mogućnosti za saradnju i razmjenu iskustva zemalja regiona što bi, u krajnjem, rezultirao novim zajedničkim turističkim proizvodima.

  „On je konstatovao da treba uložiti napore i na polju stvaranja i unapređenja uslova za značajno produženje turističke sezone, gdje je, između ostalog, potrebno realizovati i čarter letove“, rekli iz Ministarstva.

  Grubišić je, kako su saopštli, pohvalio dosadašnje napore Crne Gore u okviru evro-atlantskih integracija i izrazio snažnu podršku Hrvatske tom procesu.

  „Kada je riječ o produženju turističke sezone, on je naveo nekoliko primjera koji su se pokazali uspješnim u Hrvatskoj, a između ostalog, i primjer adventa kao aduta tokom zimske sezone u toj zemlji. On je zaključio da u narednom periodu očekuje nastavak dobre saradnje kao i da postoji znatan prostor za njeno unapređenje“, navodi se u saopštenju.

  Izvor: Radio Televizija Crne Gore

  Želite i vi da pišete za Crnu Goru? Javite nam se!