Gosti nagrađeni studenti ETF-a

#DanNezavisnosti #SkiFest #LipskaPećina #ServisneInformacije

Na regionalnom inženjerskom takmičenju EBEC Balkan koje je održano u Mostaru, prvo mjesto u disciplini “Timski dizajn” osvojila je ekipa iz Crne Gore „Ovdje napon dvjesta“ koju čine studenti Elektrotehničnog fakulteta Jovan Crnogorac, Mićo Kontić, Stefan Todorović i Milić Toljić sa Arhitektonskog fakulteta u Podgorici. Oni će svoje umijeće pokazati na svjetskom takmičenju EBEC final u Brnu, u Češkoj. Ugostićemo pobjednike koji će nam predstaviti svoj rad.

Urednica emisije Marija Razić

U nastavku:

Dnevnu štampu za 20. maj komentarisaće kriminolog, detektiv Vladan Pavićević.

Planinarski savez Crne Gore obilježava 66 godina postojanja i tim povodom u Kolašinu organizuje Planinski festival, od 2. do 4. Juna. Kako je osmišljen reći će nam predsjenik Saveza dr sc. Dragan Bulatović.

U rubrici EU kutak govorićemo o EU projektu Intereg ADRION koji će realizovati Lipska pećina. U pitanju je Evropski program za finansiranje transnacionalnih projekata na polju inovacija, kulture, životnog okruženja, mobilnosti i transporta, u cilju poboljšavanja ekonomske, društvene i teritorijalne kohesije u Jadransko-Jonskom regionu. Šta će Lipska pećina dobiti ovim projektom reći će nam direktorica marketinga i prodaje u Lipskoj pećini Milena Raičević.

Naša gošća biće i spisateljica Katarina Sarić iz Budve. Ostvarila se u gotovo svim književnim žanrovima. Predstaviće nam svoja djela, literarne i naučne tekstove “Akutna ženska sedmica“, zbirku pjesama G-đice teatralne“, roman ,,Amputirani“…

Ugostićemo profesoricu flaute Angelu Mijušković i učenice Škole za osnovno i srednje muzičko obrazovanje „Vida Matjan“ iz Kotora, koje su na brojnim takmičenjima u zemlji i regionu osvojile brojne nagrade. Učenice,Trio flauta: Nastasja Barović, Maja Vulović, Jovana Šujica izvešće uživo kompoziciju : Scot Jopplin: „Entertainer“.

Naša ekipa sa terena podsjetiće na važne datume:

-21. maj, Dan nezavisnosti i proslavu u Prijestonici;

-20. maj – Svjetski dan metrologije, kojim se proslavlja potpisivanje Metarske konvencije 20. maja 1875. Godine;

-Svjetski dan zdravih gradova;

U redovnoj kulinarskoj rubrici Ukusi jutra šefica kuhinje Slađana Šoć pripremaće karabatak sa sirupom od urmi.

U Jutarnjem i servisne informacije, aktuelnosti, zanimljivosti, priče sa terena, i redovne rubrike: Dječiji kutak, Kulturni vodič, Slike dana, Svijet u 5 minuta, Ukusi jutra…

Urednica i voditeljka emisije: Marija Razić

Urednica redakcije Jutarnjeg programa: Olivera Simunović

e-mail: jutarnjivikendom@ rtcg.org

Broj telefona redakcije: 020 224 991

Izvor: Radio Televizija Crne Gore

Želite reklamu na Portalu Crna Gora? Javite nam se!

Želite i Vi da pišete za Crnu Goru? Pridružite nam se!