Grgurević: Trudimo se da odgovorimo svim zahtjevima investitora

#Frei #NikšaGrgurević #HercegNovi

1ec70816-dbe1-43ed-9711-e45747c7bc1c.jpg

Opština Herceg Novi trudi se da odgovori svim izazovima i zahtjevima investitora i pruži im podršku, kazao je direktor Agencije za izgradnju i razvoj grada Nikša Grgurević na sajmu FREI, centralnoj manifestaciji u oblasti investicija i nekretnina u Crnoj Gori, održanom u hotelu „Maestral“ u Miločeru.

Učesnicima i posjetiocima sajma predstavljeni su aktuelni i planirani projekti koji se realizuju na teritoriji naše opštine, mjere za poboljšanje investicionog ambijenta i razvojne vizije lokalne uprave. Na štandu Herceg Novog zainteresovani su mogli da dobiju potrebne informacije o projektima, kontakte, Mapu investicija koju je pripremila Agencija za izgradnju i razvoj grada, kao i ostala saznanja koja se odnose na turističku ponudu grada, kulturu i tradiciju.

Predstavnici Opštine Herceg Novi ostvarili su kontakte sa predstavnicima biznis sektora, projektantskih kompanija i konsultantskih firmi. Takođe, FREI je bio prilika za susret sa predstavnicima resornih državnih organa.

Pročitajte još:   Prava novska fešta održana na Škveru

„Nastupima poput ovog Opština Herceg Novi želi da pokaže da je otvorena i spremna na saradnju. Čuli smo različita iskustva, iznijeli svoje prednosti, ali i probleme sa kojima se suočavamo. Važno je da smo istakli da se kao lokalna uprava trudimo da odgovorimo svim izazovima i zahtjevima investitora i pružimo im podršku. Svjesni smo svoje uloge i želimo da, u saradnji sa državnim organima i svim učesnicima važnim za razvoj sektora nekretnina, Herceg Novi pozicioniramo na evropskoj mapi investicija“, kazao je direktor Agencije za izgradnju i razvoj grada, Nikša Grgurević.

On je tokom trećeg dana manifestacije, u okviru segmenta “Uspješni govore”, imao izlaganje na temu “Preduslovi za unapređenje poslovnog okruženja: Izazov za Herceg Novi”.

Ključni investicioni projekti koji se realizuju u našoj opštini, kao što su Portonovi, Montrose, Lazaret, Mamula i drugi, zahtijevaju dobru saradnju sa investitorima i zajedničko kreiranje poslovnog ambijenta. Uspješna realizacija ovakvih projekata bila bi dokaz povoljnog poslovnog ambijenta u Herceg Novom i podsticaj za druge investitore.

Pročitajte još:   Brzi kolač sa grizom i pekmezom

Kako je istakao Grgurević, lokalna uprava trudi se da investitorima obezbijedi što veći broj definisanih preduslova, kao i da bude pomoć u cilju prevazilaženja birokratskih barijera i otklanjanja problema koji se mogu javiti tokom realizacije projekta. Kazao je i da mora još mnogo da se radi na sređivanju prostorno-planske dokumentacije, efikasnosti sistema i unapređenju infrastrukture i komunalnih usluga.

Grgurević je dodao i da je kandidatura za Evropsku prijestonicu kulture 2021. godine pozitivna poruka svima koji žele da ulažu u Herceg Novi, te da je jedan od brojnih motiva za apliciranje upravo mogućnost unapređenja infrastrukture kroz ovaj projekat.

Pored lokalne uprave, izlaganje na sajmu imali su i predstavnici kompanija koje realizuju projekte u Herceg Novom – menadžer rizorta Portonovi, Jovica Mračević i izvršni direktor Northstar-a, Marko Ćalasan.

Takođe, o razvoju planinaskog turizma govorio je Dejan Ljevnajić, direktor Javnog preduzeća “Skijališta Srbije” sa kojim Agencija za izgradnju i razvoj grada ima odličnu saradnju, u cilju iznalaženja najadekvatnijeg rješenja za valorizaciju planine Orjen.

Pročitajte još:   Domaći čokoladni namaz gotov za pet minuta

Tokom prvog dana sajma, štand Herceg Novog posjetili su predsjednik Vlade Crne Gore, Milo Đukanović, ministar održivog razvoja i turizma, Branimir Gvozdenović i predsjednik Privredne komore, Stanko Zloković.

FREI je tematska, multidisciplinarna manifestacija, problemski usmjerena na razvoj investicija u nekretnine, sa fokusom na turistički sektor. Ciljnu grupu čine investitori i komercijalne kompanije u real estate sektoru, reprezenti državne i javne uprave, predstavnici međunarodnih institucija, kao i stručna javnost. Skup se održava pod patronatom predsjednika Vlade Crne Gore, Mila Đukanovića i uz programsko partnerstvo Ministarstva održivog razvoja i turizma.

Izvor: Cafe Del Montenegro

Želite reklamu na Portalu Crna Gora? Javite nam se!

Želite i Vi da pišete za Crnu Goru? Pridružite nam se!