Advokat: Dikiću zdravlje sve ugroženije, još uvijek štrajkuje glađu

27783004_1995871847339306_619233130_n-960x555-1.jpg

Bivši komandant srpske žandarmerije Bratislav Dikić, koji se tereti za pokušaj terorizma na dan parlamentarnih izbora 16. oktobra 2016. godine, i dalje štrajkuje glađu u Zavodu za izvršenje krivičnih sankcija, kazao je za CdM njegov advokat Dušan M. Jovović.

“Dikić štrajkuje već 37 dana. Njegovo zdravlje je ugroženo, a ranije je odbio zračenje i hemoterapiju. U samici je 515 dana što dodatno utiče loše na njegovo zdravlje”, kazao je Jovović za CdM.

Advokat je istakao da Dikić i dalje koristi medikamente inostranog porijekla i alternativne metode liječenja, kojih nema na spisku Ministarstva zdravlja.

“Mom branjeniku ne može biti pružena adekvatna medicinska njega. Niko od nadležnih institucija još uvijek nije reagovao po tom pitanju. Pritvor još uvijek traje i loše utiče na njegovo zdravstveno stanje”, jasan je Jovović.

Dikić je kazao ranije tokom suđenja da je njegov cilj da se iznese istina. Istakao je da nije znao za kriminalne aktivnosti koje su planirane.

Tvrdio je da mu je svjedok saradnik Saša Sinđelić prilikom susreta u Nišu kazao da proteste protiv ulaska u NATO u Podgorici organizuje “srpska opozicija”, ali da mu nije saopšteno ime organizatora.

Žana Bojanić

Izvor: Cafe Del Montenegro

Želite reklamu na Portalu Crna Gora? Javite nam se!

Želite i Vi da pišete za Crnu Goru? Pridružite nam se!