Akcija „Alkatraz“: Razbijen lanac prodaje narkotika, uhapšene 23 osobe

#Akcija #Alkatraz

Standard

U akciji „Alkatraz“, kojom je razbijen lanac prodaje heroina, marihuane i kokaina uhapšene su 23 osobe, deset danas. a piolicija je zaplijenila drogu i municiju.

Akcija "Alkatraz": Razbijen lanac prodaje narkotika, uhapšene 23 osobe
mondo-baner
„Službenici Uprave policije MUP-a – Odsjeka za borbu protiv droge danas su realizovali policijsku akciju koja je trajala preko godinu dana, pod kodnim nazivom „Alkatraz“. Sa današnjom aktivnošću lišena su slobode sva lica koja su bila obuhvaćena akcijom i razbijen je lanac tzv. ulične prodaje droge u tri grada“, saopšteno je iz Uprave policije.

Danas su uhapšeni P.J. (31), N.J. (30), M.R. (40) i N.Đ. (25) iz Podgorice, S.R. (24), V.D. (20) i N.H. (23) iz Bara, N.K. (30) iz Ulcinja, S.K. (21) državljanin Republike Srbije nastanjen u Baru i D.L. (23) iz Nikšića nastanjen u Baru.

Krivične prijave su danas državnom tužiocu u Višem državnom tužilaštvu u Podgorici podnijete i protiv S.Đ. (40) i B.D. (38) iz Podgorice i M.B. (40) iz Budve, koji se već nalaze u ZIKS-u. Svih ovih 13 lica osumnjičeno je da je počinilo krivična djela neovlašćena proizvodnja, držanje i stavljanje u promet opojnih droga.

„Ovih 13 lica su naime osumnjičeni da su u dužem periodu, tokom prošle i ove godine do dana lišenja slobode, na području Podgorice, Bara i Budve većem broju lica prodavali heroin, marihuanu, kokain i amfetamin. Deset lica lišenih slobode će uz krivičnu prijavu biti predati nadležnom tužiocu“, saopšteno je iz policije.

Od 13 osoba koje su procesuirana danas, deset je uhapšeno dok se tri već nalaze u ZIKS-u. Danas su izvršeni pretresi na deset lokacija koje koriste deset lica.Tom prilikom pronađena je droga i municija, oko 14 grama heroina, oko 44 grama marihuane i 39 komada pištoljske i puščane municije.

Tokom trajanja akcije droga je zaplijenjena u još 34 navrata. Od njenog početka pronađeno je i ukupno oduzeto oko 640 grama heroina, 2,1 kilogram marihuane, 2,5 kilograma amfetamina, 350 grama smjese paracetamola i kofeina i manja količina kokaina i buprenorfina, kao i 39 komada pištoljske i puščane municije, saopšteno je iz policije.

„Prilikom preduzimanja policijskih mjera i radnji na ovom predmetu, tokom više od godinu dana njegovog trajanja, ne računajući današnju aktivnost, policija je u 34 navrata izvršila zaplenu opojnih droga od lica koja su kupila drogu radi konzumiranja i to oko 624 grama heroina, 2,1 kilogram marihuane, 2,5 kilograma amfetamina, 0,5 grama kokaina, četiri tablete buprenorfina i 350 grama smjese paracetamola i kofeina koji služe za miješanje sa opojnom drogom heroin radi većeg dobijanja mase“, naglašavaju iz policije.

U dva navrata policijski službenici su zaplijenili opojnu drogu marihuana nakon što su je u jednom slučaju osumnjičeni S.R a u drugom slučaju osumnjičeni V.D. prodali maloljetnim licima. Takođe na osnovu policijskih mjera i radnji sumnja se da su ova lica opojnu drogu marihuana često prodavala u neposrednoj blizini ili u školskom dvorištu srednje škole u Baru.

Prethodno je za vrijeme rada na ovom predmetu podnijeto 10 krivičnih prijava protiv još 10 lica zbog osnovane sumnja da su počinili neovlašćena proizvodnja, držanje i stavljanje u promet opojnih droga. Podnjeta je i jedna krivična prijava protiv jednog lica zbog sumnje da je počinilo omogućavanje uživanja opojnih i krivična prijava protiv jednog lica za nedozvoljeno držanje oružja i eksplozivnih materija.

„Realizacija akcije „Alkatraz“ predstavlja još jednu potvrdu kontinuiranih i kvalitetnih aktivnosti koje crnogorska policija, sa konkretnim rezultatima, sprovodi na polju suzbijanja ulične prodaje narkotika.U realizaciji akcije su pored službenika Sektora kriminalističke policije – Odsjeka za borbu protiv droge učestvovali su i službenici Posebne jedinice policije, CB Bar, OB Ulcinj i Sektora granične policije“, navode iz Uprave policije.

Podsjećamo. kako je pisao Standard jutros, uzvršeni su pretresi i u Herceg Novom.

Crnogorska policija nastavlja intenzivnu borbu u cilju spriječavanja vršenja krivičnih djela i suzbijanja i spriječavanja trgovine narkoticima.

Standard.co.me

Advertisements
Želite reklamu na Portalu Crna Gora? Javite nam se!

Želite i Vi da pišete za Crnu Goru? Pridružite nam se!