Arsenije Stanović je u Crnoj Gori, policija pretresa kuću u Zeti i stan u Budvi

#ArsenijeStanović #CrnaGora

Foto: Facebook

Crnogorska policija provjerava porodičnu kuću Stanovića u zetskom naselju Bijelo Polje, a izvršila je pretres i njihove imovine na primorju, saznaje Standard iz Uprave policije.

Policija je krenula u akciju jer od petka traže sina šefa granične policije Aerodroma Tivat Zorana Stanovića, Arsenija (22).

Mladić treba da bude ispitan zbog ubistva bogate Ukrajinke Anastasije Lašmanove koja je zvjerski ubijena u petak veče u svom stanu u Dobroti.

Policija je prije nekoliko dana objavila potjeru za njim, a prema našim informacijama, njegov otac Zoran kolege je danas dočekao ispred porodične kuće u Zeti.

Podsjećamo, Arsenije Stanović je, kako se sumnja, bio u emotivnoj vezi sa tragično ubijenom Ukrajinkom.

Na Facebook profilu Lašmanove objavljeno je mnoštvo slika na kojima su ona i Arsenije zajedno zagrljeni i nasmijani. Slike su objavljivane unazad tri godine. Na osnovu njih jasno se vidi da su bili u emotivnoj vezi.

Arsenijevog oca, Zorana Stanovića je za zloupotrebe na poslu optuživao ranije policajac Vesko Knežević, koji je jedno vrijeme sa njim radio na aerodromu Tivat. Knežević je krajem 2011. godine protiv Stanovića podnosio i krivične prijave za navodnu zloupotrebu službenog položaja, nanošenje uvreda i za ometanje službenog lica u vršenju dužnosti. Tužilaštvo nije imalo dovoljno dokaza tada za to.

Stanović u svom imovinskom kartonu nije naveo 2014. godine da je vlasnik stana u ekskluzivnom apart-hotelu „Tre canne“ u samo centru Budve. Do takvih saznanja inspektori Unutrašnje kontrole tada su došli operativnim putem.

Podsjećamo, tijelo Anastasije Lašmanove pronađeno je u njeno stanu u suterenu zgarde u kotorskom naselju Dobrota. Policija je zatekla stravičan prizor, na osnovu kojeg je kasnije utvrđeno da je ovo ubistvo zločin iz strasti. Lašmanova je, prema informacijama iz polcije, izbodena više puta po tijelu. Takođe, kako je utvrđeno, ona se sa napadačem borila na šta ukazuju pronađeni tragovi na licu mjesta.Policija je, kako je ranije objavljeno, prikupila mnoštvo materijalnih dokaza koji ukazuju da iza zločina stoji osoba sa kojom je bila u dugogodišnjoj emotivnoj vezi.

Među pronađenim tragovima je i DNK osobe za koju se sumnja da je ubila Lašmanovu. Inspektori na osnovu izuzetih dokaza pretpostavljaju da je i napadač povrijeđen u zločinu iz strasti. U okviru istrage saslušano je više osoba.

Pri identifikaciji osumnjičenog za ubistvo policiji je pomogao pregled snimaka sa kamera koje su postavljene u okolini zgrade u kojoj je Lašmanova stanovala, ali i analiza listinga telefonskih komunikacija koje je žrtva ostvarila posljednjih mjeseci.

Lašmanova je bila direktorica kompanije Sea Trade i Mimoza Group koja je prije dvije godine kupila tivatski hotel Mimoza. Vlasnik je hotelskog kompleksa Perla, tr restorana u Porto Montenegru, i salona ljepote u Budvi. Prema nezvaničnim informacijama, iza firme Mimoza Group stoji ruski biznismen Valerij Zadorin. On je vlasnik jedne od najvećih firmi za trgovinu luksuznim proizvodima u Rusiji, kompanije Aroma.

Standard

Advertisements
Želite reklamu na Portalu Crna Gora? Javite nam se!

Želite i Vi da pišete za Crnu Goru? Pridružite nam se!