AZLP: Obazrivo sa podacima o zdravlju

#Azlp #SašaSinđelić

Savjet Agencije za zaštitu ličnih podataka pozvao je stranke i medije da se uzdrže od objavljivanja podataka o zdravstvenom stanju svjedoka saradnika u slučaju pokušaja terorističkog napada, Saše Sinđelića.

Saša Sinđelić

„Savjet Agencije apeluje na Demokratski front i sve političke subjekte u Crnoj Gori da se u ovom i sličnim predmetima uzdrže od objavljivanja ličnih podataka iz medicinske dokumentacije u većem obimu nego što je potrebno da bi se ostvarila svrha , odnosno cilj koji se želi postići“, navodi se u zaključku.

Kako prenosi Radio Anetena M, Savjet je apelovao i na medije da vode računa o obimu ličnih podataka iz medicinske dokumentacije koje obrađuju putem objavljivanja i da nađu načina da zadovolje pravo javnosti da zna a da se ne prekorači mjera kojom bi se narušilo pravo na privatnost lica koja predmet interesovanja različitih subjekata na konferencijama za novinare.

Savjet je najavio i da će utvrditi u kom sudu se nalazi dokumentacija koju je dostavio DF o zdravstvenom stanju Sinđelića, kako se čuva i ko ima pristup.

Izvor: Radio Televizija Crne GoreŽelite reklamu na Portalu Crna Gora? Javite nam se!

Želite i Vi da pišete za Crnu Goru? Pridružite nam se!