BACIO BOMBU U ZAGORIČU: Dovezao ga neko na motoru, pa digao u vazduh automobil ,,POLO”

Ilustracija

Aleksandar Keković kojeg Tužilaštvo tereti da je 13. februara 2015. godine bacio eksplozivnu napravu u dvorište Božidara Čolevića u Zagoriču branio se ćutanjem u Osnovnom sudu.

Keković nije želio da odgovara na pitanja tužioca i sutkinje Larise Mijušković-Stamatović. Na pretresu su pročitani i svi pisani dokazi, a na sljedećem će biti odgledan video snimak. Kekoviću se na teret stavlja da je počinio krivično djelo izazivanje opšte opasnosti.

Prema navodima optužnog prijedloga, Keković se tereti da je sa više nepoznatih osoba doveo u opasnost živote ljudi i imovinu čija vrijednost je veća od 20.000 eura. – Sumnja se da je Kekovića dovezla nepoznata osoba motorom ,,pjađo“ ispred porodične kuće Čolevića u Danilovgradskoj ulici u Zagoriču, nakon čega je postavio bombu ispod automobila ,,folsvagen polo“ i aktivirao je.

Od eksplozije je vozilo potpuno uništeno, porodična kuća i okolne kuće – piše u optužnom prijedlogu. Keković je i od ranije poznat policiji. Osuđen je 2015. godine na osam mjeseci zatvora zbog bacanja bombe u dvorište Aleksandra Vukadinovića.

Prošle godine osuđen je na pet mjeseci za povredu slobode opredjeljenja pri glasanju, uoči lokalnih izbora u Podgorici pretprošle godine.

Pobjeda

Advertisements
Želite reklamu na Portalu Crna Gora? Javite nam se!

Želite i Vi da pišete za Crnu Goru? Pridružite nam se!