Baošić se kaje zbog ubistva Kosaća

Dragoje Baošić, koji je osuđen na deset godina i deset mjeseci zbog ubistva Jovana Kosaća iz Herceg Novog, ponovio je juče pred Apelacionim sudom da se kaje zbog svega što se desilo 14. septembra 2014. godine u diskoteci „Kasa“ u Igalu.

Baošić

Pred vijećem sudije Raka Ćupića pročitane su žalbe Tužilaštva i odrane.

U žalbi Tužilaštva se navodi da je presuda nelogična, nejasna i nerazumljiva, te i da je Kosać kao radnik obezbjeđenja u diskoteci htio da kontroliše i zaustavi Dragana Bigovića, nakon čega je došlo do fizičkog sukoba.

Kako se navodi u žalbi, Kosać nije bio naoružan, pa nije bilo potrebe za nužnom odbranom prvooptuženog Baošića. U žalbi VDT-a se između ostalog navodi da je kazna za nedozvoljeno držanje oružja blaga, pošto je optuženi Baošić više puta osuđivan.

Žalbu na presudu podnijeli su i advokati Baošića i Bigovića.

Advokat Dragan Mitrić, koji zastupa Baošića, naveo je u žalbi da nalaz sudskog vještaka Dragane Čukić nije u skladu sa video-zapisom koji je pregledan u sudnici Višeg suda.

– Analiza suda protivrječna je sadržini video-zapisa. Na snimku se vidi da Kosać djeluje desnom rukom, a prema nalazu prvi hitac mu je onesposobio desnu ruku – dodao je Mitrić.

Advokat Srđan Lješković, koji brani Bigovića, dodao je da je kazna od 10 mjeseci njegovom klijentu istekla, te da je on zapravo odležao 11 mjeseci i 20 dana. Lješković je u žalbi naveo da prvostepeni sud nije trebalo da cijeni iskaz svjedoka Nebojše Lakićevića.

Baošić je u junu osuđen na ukupno 10 godina i deset mjeseci zatvora zbog ubistva Jovana Kosaća 14. septembra 2014. godine u diskoteci ,,Kasa“ u Igalu.

Istom presudom Dragan Bigović osuđen je na desetomjesečnu robiju jer je pomogao Baošiću da pobjegne nakon počinjenog ubistva.

Pobjeda/Portal Analitika

Advertisements
Želite reklamu na Portalu Crna Gora? Javite nam se!

Želite i Vi da pišete za Crnu Goru? Pridružite nam se!