Bar: Kožar oslobođen optužbi

#OsnovniSudUBaru

Postavljanje eksplozivne naprave ispod parkiranog automobila komandira Interventne jedinice MUP-a Bar Ivana Đokovića, u četvrtak u Osnovnom sudu Bar dobilo prvostepeni sudski epilog.

Osnovni sud u Baru (Foto: jedro.bar)

Baranin Alan Kožar, kome se u Osnovnom sudu sudilo u odsustvu za napad na službeno lice u vršenju službene dužnosti i podstrekavanje u slučaju paljenja vozila službenika barskog Centra bezbjednosti, oslobođen je optužbe.

Sudija Sava Mušikić, obrazlažući presudu, kazao je da nije dokazano da je Alan Kožar počinio krivična djela koja mu je tužilaštvo stavilo na teret, prenosi portal Jedro.bar

Kožarovi sugrađani Alija Metović i Ilija Kovačević, koji su optuženi da su po Kožarevom nalogu 8. aprila ove godine postavili eksploziv ispod vozila komandira Interventne jedinice MUP-a Bar Ivana Đokovića, po prvostepenoj presudi sudije Save Mušikića osuđeni su na po 12 mjeseci zatvora.

Optužnicom, Metoviću i Kovačeviću na teret su stavljena krivična djela: izazivanje opšte opasnosti u sticanju sa krivičnim djelom nedozvoljeno držanje oružja i ekplozivnih meterija, kao i krivično djelo napad na službeno lice.

Na ranijem saslušanju Metović i Kovačević su se izjasnili da nijesu krivi i da se međusobno ne poznaju. Obojica su tvrdili da su bili u društvu drugih ženskih osoba u periodu kada je podmentut ekloziv te da su o slučaju saznali iz medija. Kako su kod obojice na rukama pronađeni tragovi materije koja ukazuje na izvršenje ovog djela, oni su se izjasnili da postoji mogućnost da su te čestice prenijete prilikom rukovanja. Za sud tragovi čestica TNT na rukama, bili su dokaz za zatvorsku kaznu

Sudija Mušikić je kazao da se Metoviću i Kovačeviću, kazna ublažila jer su “mlada, i do sada neosuđivana lica” .

Metović i Kožar uhapšeni su polovinom maja.

„Metoviću i Kožaru je produžen pritvor. Kožaru se formalno ukida pritvor“, kazao je sudija Mušikić koji je dodao da osuđeni imaju pravo žalbe.

Kožar je Crnu Goru napustio 4.aprila, nekoliko dana prije nego što je zapaljeno vozilo komandira Đokovića, i u međuvremenu nalazi se u bjekstvu, dok mu se sudilo.

Izvor: Radio Televizija Crne Gore

Advertisements
Želite reklamu na Portalu Crna Gora? Javite nam se!

Želite i Vi da pišete za Crnu Goru? Pridružite nam se!