Barski klan sumnjiče za šverc droge

#Barskiklan #Droga

Foto: Dan

Barani V.L. (21), Đ.D. (30), N.G. (19) i M.K. (24) uhapšeni su juče u policijskoj akciji „Pismo“ zbog sumnje da su se bavili uličnom prodajom narkotika. Prema saznanjima „Dana“, policija provjerava da li osumnjičeni imaju veze sa kriminalnom grupom iz Bara koju je predvodio sada pokojni Armin Muša Osmanagić.
Akciju „Pismo“ sproveli su inspektori Odsjeka za borbu protiv droge, u sadejstvu sa službenicima Centra bezbjednosti Bar i službenicima Sektora granične policije, uz angažovanje policijskog psa za otkrivanje droge. Ova akcija je sprovođena u dužem vremenskom periodu u toku 2017. i u prvom dijelu 2018. godine, u odnosu na više lica za koja se sumnja da su se bavila uličnom prodajom opojnih droga na području opštine Bar.
Tokom jučerašnjeg dana izvršeni su pretresi na pet lokacija i tom prilikom su uhapšena četiri lica zbog postojanja osnovane sumnje da su počinila krivično djelo neovlašćena proizvodnja, držanje i stavljanje u promet opojnih droga.
Prilikom pretresa stana koji koristi V.L., policijski službenici su pronašli i oduzeli jednu PVC kesicu sa sadržajem biljne materije tamnozelene boje za koju se sumnja da je marihuana, težine 6,1 gram, koju je to lice po dolasku policajaca odbacio kroz prozor stana. Daljim pretresom pronađena su još 4,3 grama marihuane, 260 eura za koje se sumnja da su stečene prodajom opojnih droga i digitalnu vagu za precizno mjerenje. Tokom pretresa stana koji koristi M.K., policijski službenici su pronašli 8,6 grama marihuane. Policijski službenici su prilikom pretresa stana koji koristi N.G. pronašli i oduzeli pet pištoljskih metaka i dva puščana metka.
– O događaju je obaviješten državni tužilac u Višem tužilaštvu u Podgorici, koji je naložio da se V.L., Đ.D., N.G. i M.K. liše slobode i da mu se privedu uz krivične prijave zbog postojanja osnovane sumnje da su počinili krivično djelo neovlašćena proizvodnja, držanje i stavljanje u promet opojnih droga. Državni tužilac u Osnovnom državnom tužilaštvu je naložio da se protiv N.G. podnese krivična prijava u redovnom postupku zbog postojanja osnovane sumnje da je počinio krivično djelo nedozvoljeno držanje oružja i eksplozivnih materija – saopšteno je iz Uprave policije.
Dilovali u Baru

Osumnjičeni se terete da su u dužem vremenskom periodu u toku prošle godine i u prvom dijelu 2018. na području Bara većem broju lica prodavali opojne droge marihuanu, kokain, amfetamin i MDMA. Prilikom preduzimanja policijskih mjera i radnji na ovom predmetu, u navedenom vremenskom periodu u 22 navrata su izvršene zaplene opojnih droga kod krajnjih kupaca, i to: 135,35 grama marihuane, 98,950 grama amfetamina, 20,752 MDMA i 2,44 grama kokaina. U jednom slučaju droga je zaplijenjena od strane službenika Uprave carina Crne Gore.

Dan.co.me

Advertisements
Želite reklamu na Portalu Crna Gora? Javite nam se!

Želite i Vi da pišete za Crnu Goru? Pridružite nam se!