Бивши начелник полиције Београда: Црна Гора тијесна за сукобе кланова

#Načelnikpolicije #Klanovi

Standard

Брутални сукоби криминалних група из Црне Горе преливаће се у сусједне земље, посебно у Србију, упркос томе што је тамошњи министар унутрашњих послова Небојша Стефановић забранио улазак десетинама црногорских држављана због њихових веза са подземљем, казао је за Побједу бивши начелник полиције града Београда и члан Свјетске асоцијације шефова полиција Марко Ницовић.

Бивши начелник полиције Београда: Црна Гора тијесна за сукобе кланова
мондо-банер-селфи-видео
“Црна Гора је сувише мали простор за дјеловање криминалних група којима руководе људи са тих простора. Евидентно је да се сукоби из Црне Горе преливају у сусједне земље. Осим Србије, и у Босну и Херцеговину, Хрватску”, казао је Ницовић.

Он тврди да кокаин, који се шверцује из Јужне Америке у Западну Европу, пролази кроз црногорске, али и хрватске луке. Управо са једним дијелом шверца кокаина преко лука у Средоземљу руководе шкаљарски и кавачки клан.

“Они се туку за територије и послове. Али не само што се туку у Црној Гори, они се туку и дижу у ваздух и убијају једни друге и у Хрватској, Србији, Македонији, Босни, Словенији, Чешкој, Мађарској, Аустрији. Трагови мафијашких обрачуна ових група се вуку по читавој Европи”, казао је Ницовић.

Како каже, Србија је најугроженија када је у питању преливање сукоба црногорских кланова.

“Србија је угрожена са те стране јер има доста испреплетаних како личних, тако и породичних веза између Срба и Црногораца. Све то погодује и организованом криминалу. Треба узети у обзир да се граница између Црне Горе и Србије може прећи без пасоша, само уз личну карту, што такође погодује људима из подземља”, закључио је Ницовић.

Рат два најјача криминална црногорска клана, кавачког и шкаљарског, у претходне скоро три године однио је више од 20 живота. Мало је познато да су они сарађивали све до 2013. године и нестанка више од 200 килограма кокаина из луке у Валенсији, након чега су почеле ликвидације.

Standard

Advertisements
Желите рекламу на Порталу Црна Гора? Јавите нам се!

Желите и Ви да пишете за Црну Гору? Придружите нам се!