Bivši načelnik policije Beograda: Crna Gora tijesna za sukobe klanova

#Načelnikpolicije #Klanovi

Standard

Brutalni sukobi kriminalnih grupa iz Crne Gore prelivaće se u susjedne zemlje, posebno u Srbiju, uprkos tome što je tamošnji ministar unutrašnjih poslova Nebojša Stefanović zabranio ulazak desetinama crnogorskih državljana zbog njihovih veza sa podzemljem, kazao je za Pobjedu bivši načelnik policije grada Beograda i član Svjetske asocijacije šefova policija Marko Nicović.

Bivši načelnik policije Beograda: Crna Gora tijesna za sukobe klanova
mondo-baner-selfi-video
“Crna Gora je suviše mali prostor za djelovanje kriminalnih grupa kojima rukovode ljudi sa tih prostora. Evidentno je da se sukobi iz Crne Gore prelivaju u susjedne zemlje. Osim Srbije, i u Bosnu i Hercegovinu, Hrvatsku”, kazao je Nicović.

On tvrdi da kokain, koji se švercuje iz Južne Amerike u Zapadnu Evropu, prolazi kroz crnogorske, ali i hrvatske luke. Upravo sa jednim dijelom šverca kokaina preko luka u Sredozemlju rukovode škaljarski i kavački klan.

“Oni se tuku za teritorije i poslove. Ali ne samo što se tuku u Crnoj Gori, oni se tuku i dižu u vazduh i ubijaju jedni druge i u Hrvatskoj, Srbiji, Makedoniji, Bosni, Sloveniji, Češkoj, Mađarskoj, Austriji. Tragovi mafijaških obračuna ovih grupa se vuku po čitavoj Evropi”, kazao je Nicović.

Kako kaže, Srbija je najugroženija kada je u pitanju prelivanje sukoba crnogorskih klanova.

“Srbija je ugrožena sa te strane jer ima dosta isprepletanih kako ličnih, tako i porodičnih veza između Srba i Crnogoraca. Sve to pogoduje i organizovanom kriminalu. Treba uzeti u obzir da se granica između Crne Gore i Srbije može preći bez pasoša, samo uz ličnu kartu, što takođe pogoduje ljudima iz podzemlja”, zaključio je Nicović.

Rat dva najjača kriminalna crnogorska klana, kavačkog i škaljarskog, u prethodne skoro tri godine odnio je više od 20 života. Malo je poznato da su oni sarađivali sve do 2013. godine i nestanka više od 200 kilograma kokaina iz luke u Valensiji, nakon čega su počele likvidacije.

Standard

Advertisements
Želite reklamu na Portalu Crna Gora? Javite nam se!

Želite i Vi da pišete za Crnu Goru? Pridružite nam se!