Bošković Čujoviću: Bez mene si mrtav

#NebojšaBošković #MilošČujović

U nastavku suđenja vlasniku “Krisma motorsa” Nebojši Boškoviću i Beograđaninu Milošu Čujoviću, juče su u Višem sudu u Podgorici pred vijećem sutkinje Vesne Moštrokol preslušani telefonski razgovori optuženih snimljeni primjenom mjera tajnog nadzora.

Čujoviću suma od 200.000 bila prevelika (Foto: ilustracija, rtcg.me)

Tokom višečasovnog preslušavanja, uglavnom su se čuli kontakti između Boškovića i njegove bliske saradnice, takođe optužene Nataše Golović, koja je bila glavna spona sa Čujovićem koji se i tada nalazio u pritvoru.

U jednom od razgovora čuje se komentar Boškovića da je Čujović “bez njega mrtav čovjek, jer mu sudi njegov drug”. S druge strane, Čujović u nekoliko navrata govori za Boškovića da je informatički nepismen.

Kada je riječ o sumi od 200.000 eura koju pominje Bošković u razgovoru sa optuženom Golović, gdje on kaže da bi ih samo to izvadilo, Čujović objašnjava da toliki novac nikada nije „odradio“ i da je to prevelika suma, te da su sve koje je ikada završavao bile mnogo manje.

U razgovorima se pominju i “kamioni za utovar” za koji je Čujović pojasnio da se radi o ljudima koji su podizali novac sa bankovnih računa.

Bošković, Čujović i Golović uhapšeni su u aprilu prošle godine zbog sumnje da su računarskom prevarom, sa tuđih računa “skinuli” oko milion i po eura.

Dok se 2003. godine nalazio u pritvorskoj jedinici ZIKS-a, Čujović se navodno koristio programerskim vještinama, lažno se predstavljao kao vlasnik žiro-računa, te davao bankarskim službenicima instrukcije da se sa deviznih računa otvorenih u inostranim bankama izvrši prenos novca na domaće račune više osoba.

Na taj način Bošković i Čujović su, kako se sumnja, pribavili imovinsku korist od 1.446.171 eura, od čega je ostalo blokirano 249.425 eura.

Goločević je, po nalogu Boškovića, navodno slala pritvoreniku Čujoviću podatke potrebne za realizaciju plana.

Izvor: Radio Televizija Crne Gore

Želite reklamu na Portalu Crna Gora? Javite nam se!

Želite i Vi da pišete za Crnu Goru? Pridružite nam se!