Brat Medina tvrdi da je Nemanjin auto zapalio Ulamin otac, majka ga pitala „Što me gledaš, Vladimire?“

U podgoričkom Višem sudu danas su saslušani članovi porodice ubijenog Nemanje Medina, za čije ubistvo se sudi Vladimiru Ulami i Darku Mijoviću. Pred sudijom Vesnom Moštrokol osim roditelja mladog Petrovčanina svjedočki iskaz je dao i njegov brat Uroš koji je detaljno opisao svoje susrete sa optuženim Ulamom ističući da je ubijeđen da je Vladimirov otac – Nenad Ulama zapalio Renoa megana kojim je kobnog dana upravljao Nemanja.

O odnosima između optuženog Nemanje Medina i optuženog Vladimira Ulame danas su svjedočili članovi porodice ubijenog mladića. Istakli su da nijesu sumnjali u optuženog Ulamu jer su on i Nemanja bili dobri drugovi koji su se poznavali od srednje škole i uvijek bili u dobrim odnosima.

cg 5 620x0

Privođenje Ulame

Brat ubijenog mladića Uroš Medin ispričao da je optuženi Ulama nekoliko dana prije Nemanjinog nestanka došao da mu čestita ženidbu i da je tom prilikom kod sebe imao pištolj, za koji je rekao da se nikada ne odvaja od njega i da mu niko u Crnoj Gori ništa ne može od strica – Zorana Ulame. Pričajući o danu kada je njegov brat nestao, svjedok je kazao da je od majke čuo da Nemanja nije vratio kući nakon što je otišao na kratko do Virpazara da se vidi sa Ulamom. On je detaljno opisao i kuda je sa prijateljima tražio svog brata, da je posjetio i vidovnjaka ali i svoj susret sa optuženim Ulamom koji mu dan nakon prijavljenog nestanka kazao da mora nekog da ubije ako se Nemanji nesto desi. Dodaje i da je bio je uporan da je Nemanja otišao put Nikšića. On je tvrdio i da je ubijeđen da njegov brat nikada nije napustio Virpazar te da je vozilo “Reno megan“ zapalio otac optuženog Ulane – Nenad. To mu je, kaže, tvrdio i Nenadov kum Vasko Maraš koji je išao sa njim u potragu.

cg policija cuti 1 620x0

Na njegovo svjedočenje primjedbu je imao optuženi Ulama što je izazvalo rekaciju kod ovog svjedoka koji ga je u jednom trenutku i opsovao. Optuženi Ulama je tvrdio da su neistina da je pričao da mu zbog strica niko ništa ne može te da Vasko Maraš nije njihov kum niti ga poznaje.

Nevenka Medin, majka ubijenog mladića, pri ulasku obratila se optuženom riječima „Šta me gledaš Vladimire?“, a onda tokom svjedočenja ponovila da joj optuženi Ulama u noći nestanka kazao da je krenuo za Podgoricu kod strica Zorana koji će pomoći da se Nemanja pronađe. Objasnila je sjutradan pozvala Zorana Ulamu, koji je joj je kazao da prvi put čuje od nje za Nemanjin nestanak te da sa Vladimirom ne razgovara jer je ogorčen na njega.

Njen suprug Milivoje Medin baš kao i ona i njihov sin Uroš ispričali su da se u noći kada je Nemanja nestao ispred njihove kuće parkirao crni smart podgoričkih registarskih oznaka ali da broj nijesu uspjeli da zapišu. Dan nakon nestanka primjetio je da mu nema puške koju je prije 15 godina dobio na poklon. To oružje je kasnije pronađeno u zapaljenom vozilu. On je dodao i da ga je Nemanja dva – tri mjeseca ranije pitao da li može tu pušku da pokloni Vladimiru jer je njenov otac kolekcionar što mu je on i dozvolio. Tvrdi i da njegov sin nije imao novčanin problema te da ga je nešto mučilo sigurno bi oni kao porodica to znali jer Nemanja uvijek otvoreno o svemu razgovarao.

Pred sudom je saslušana i snaha ubijenog mladića Andrea Medin, i njegov brat od strica Stefan koji su kazali da je Nemanja bio veseo mladić i omiljen u društvu.

Suđenje se nastavlja 21. novembra saslušanjem svjedoka. Osim Ulame, za ubistvo Nemanje Medina u ovom postupku sudi se i Darku Mijoviću. Nemanjin nestanak porodica je prijavila 8. jula prošle godine, a tjelo mladića do danas nije pronađeno.

Izvor: Standard

Advertisements
Želite reklamu na Portalu Crna Gora? Javite nam se!

Želite i Vi da pišete za Crnu Goru? Pridružite nam se!

1 komentar

  1. strašno, sram da bude ove pacove od ubica. znači ako je stric nekakav policajac mora da se ćuti. prokletnici, pi

Comments are closed.