DALIBOR JAUKOVIĆ: Ne u NATO kukala nam majka!

Bombu u dvorište američke ambasade bacio je, a zatim se i ubio, Dalibor Jauković (43), bivši pripadnik JNA, prenose crnogorski mediji. Prema poslednjim informacijama, potvrđen je identitet napadača i u pitanju je upravo Jauković. Kako piše crnogorski portal CDM, obdukcija tijela je završena. Uprava policije će u toku dana organizovati konferenciju za medije, na kojoj će saopštiti više detalja.

Na Fejsbuk profilu Dalibor je pisao da je bio odlikovan medaljom za zasluge u oblastima odbrane i bezbednosti u SRJ.

Živio je u Podgorici, a rođen je u Kraljevu. Prema našim saznanjima, 1993. godine se preselio u Crnu Goru.

„Večernje Novosti“ nezvanično prenose da Jauković nije bio oženjen i da nema porodicu.

– Bio je mnogo fin i uvažen čovek. Nekada je radio u Kombinat aluminijuma u Podgorici gde je ostao bez posla. Mnogo je patio jer bukvalno nije imao od čega da živi. Jaukovići su glasovito drobnjačko brastvo. Koreni su im u selu Pridvorica kod Šavnika. Velika ga je muka naterala da ovo napravi – kazao je sagovornik „Novosti“ koji je želeo da ostane anoniman.

U Udruženju boraca ratova Crne Gore od 1990. kažu da su u šoku zbog svega što se desilo.

– Pucaju ljudi zbog nepravde. To nije bio običan čovek. Bio je hrabar na ratištu prilikom NATO agresije, dok je u miru bio zaboravljen. Živeo je teško nakon što je ostao bez posla. Možda je to prevagnulo – kazali su za „Večernje Novosti“ sagovornici u boračkom udruženju.

Dalibor je na Fejsuk profilu objavio i povelju o odlikovanju sa potpisom Slobodana Miloševića iz 1999. godine, a sudeći po njegovim objavama na društvenim mrežama, bio je protivnik ulaska u NATO.

– Ne u NATO kukala nam majka – jedna je od njegovih objava, uz koje je postavio fotografije svojih vojnih odlikovanja.

Jedna od njegovih poruka na Fejsbuku iz maja prošle godine glasi ovako: „Ako hoćeš svima da ugodiš brzo ćeš pregoreti, a nikom nece biti stalo do toga“.

Na osnovu ovog posta se donekle može zaključiti njegovo negativno raspoloženje, koje je vjerovatno preovladavalo duže vrijeme.

Izvor: Sedmica

Želite reklamu na Portalu Crna Gora? Javite nam se!

Želite i Vi da pišete za Crnu Goru? Pridružite nam se!

1 komentar

  1. Kukaće mamice kad im sinovi- profiteri budu dolazili doma bez nogu, ruku i u vodoravnom položaju sa svinjsko-natovskih ratišta.

Comments are closed.