Dikića zbrinuti, suđenje prekinuti

#DržavniUdar

U podgoričkom Višem sudu nastavljeno je suđenje optuženima za pokušaj terorizma tokom izbornog dana. Prenos možete pratiti uživo na Portalu RTCG i na Prvom programu TVCG.

Detalj sa suđenja u ponedjeljak

Sudija Mugoša je ocijenila da ovoj fazi postupka i dalje postoje razlozi zbog kojih je pritvor određen i produžavan. Optuženi Bratislav Dikić i Miloš Jovanović negirali su ranije krivicu.

TOK SUĐENJA UŽIVO:

09:10 – Optuženi Bratislav Dikić je saopštio da je tačno da trpi bolove, da je primio terapiju i da prethodne noći nije spavao.

„Ne tražim odgađanje pretresa, pratiću koliko budem mogao, a ukoliko ne budem mogao, obratiću se sudu“, rekao je Dikić.

09:06 – Na početku ročišta advokat odbrane Milan Petrović zatražio da se Bratislav Dikić hitno zdravstveno zbrine, kako bi bio podvrgnut hirurškoj operaciji, nakon nalaza ljekara sa Vojno-medicinske akademije u Beogradu.

On je pojasnio da su sudu dostavili podnesak i nalaz ljekara sa VMA, Zorana Mirkovića, koji je naveo, na osnovu dokumentacije i pregleda Dikiića u avgustu ove godine, da je hitno potrebna operacija. Petrović je zatražio odgađanje današnjeg pretresa, radi preduzimanja hitnih mjera za optuženog, kako ne bi došlo do pogoršanja zdravstvenog stanja Bratislava Dikića.

Izvor: Radio Televizija Crne Gore

Želite reklamu na Portalu Crna Gora? Javite nam se!

Želite i Vi da pišete za Crnu Goru? Pridružite nam se!