Đurišić psihički zdrav: Zatekao nagog muškarca kod djevojke i ubio ga?

Savo Đurišić koji se tereti da je zbog djevojke ubio Kosovara Beća Likaja je psihički zdrava osoba. Ovo je u Višem sudu kazao vještak psihijatar Željko Golubović.

Foto: Dnevne novine

Vještak je pojasnio i da Đurišić nije bio patološki ljubomoran, da nije imao bilo kakvih poremećaja, te da je djevojku Mirnesu Divljanović doživljavao u najboljem svijetlu. Osim toga, vještak je istakao i da je Đurišić osoba nedovoljne emocionalne zrelosti koja ispoljava depresiju i pesimizam.

„Pošto je postojala takva veza, ona značajno utiče na sposobnost shvatanja značaja djela za koje se optuženi tereti, jer osnov njihovog emotivnog odnosa je na neurotskoj osnovi, a ne na psiho-patološkoj“, istakao je Golubović.

Ljubomora dovela do ubistva?

Kako je kazao, morbidna ljubomora može da rezultira ubistvom, ali i ne mora. Branilac Đurišića smatra da nije cijenjena tvrdnja Divljanovićeve da je optuženi tukao i prijetio joj zbog ljubomore.

Podsjećamo, ranije je svjedočila i Đurišićeva bivša djevojka Mirnesa Divljanović koja je tvrdila da je sa ubijenim Bećom Likajem „samo sjedjela u stanu“ kada je u ušao njen momak Savo Đurišić i ubio ga.

„Savo je kriv. Ovaj čovjek je otišao ni kriv, ni dužan, samo se zadesio tu i eto… Savo je pokucao na vrata jednom, onda je nogom razvalio. U stanu je bilo upaljeno svjetlo, televizor je radio, muzika. Mi smo samo sjedjeli. Ja sa njim nisam imala ništa. Nakon pucanja Savo je pobjegao“, kazala je Divljanović dodajući da je Đurišić tukao tim istim pištoljem kojim je navodno počinio ubistvo.

Okrivljeni Đurišić je ranije saopštio da je u stanu zatekao polunagog muškarca kog je ubio, i da se zbog toga kaje.

Naredni pretres zakazan je za 12. jun kada će biti i završne riječi.

Izvor: Fos Media

Advertisements
Želite reklamu na Portalu Crna Gora? Javite nam se!

Želite i Vi da pišete za Crnu Goru? Pridružite nam se!