Država da zaustavi obračune kriminalnih grupa

stanisic.jpg

Obračuni kriminalnih grupa uzmemiravaju građane i narušavaju bezbjednosnu situaciju u Crnoj Gori, ocijenio je skupštinski Odbor za bezbjednost i odbranu i poručio da će, ukoliko je neophodno, podržati izmjene postojećih zakona, kako bi borba protiv kriminala bila efikasnija.

Članovi Odbora danas su održali kontrolno saslušanje čelnika Ministarstva unutrašnjih poslova, Uprave policije, Agencije za nacionalnu bezbjednost, vrhovnog i glavnog specijalnog tužioca, povodom ranjavanja novinarke Vijesti Olivere Lakić i bezbjednosti u državi.

Predsjednik Odbora, Obrad Stanišić, kazao je nakon sjednice da je to skupštinsko tijelo najoštrije osuđuje slučaj ranjavanja Lakić i očekuje da Uprava policije i Tužilaštvo sprovedu efikasnu istragu, otkriju izvršioca i nalogodavce tog čina i privedu ih pravdi.

„Odbor smatra da učestali obračuni kriminalnih grupa, sa smrtnim posljedicama u kojima ponekad stradaju i nevini ljudi, uznemiravaju građana i narušavaju bezbjednosnu situaciju u Crnoj Gori“, rekao je Stanišić.

Prema njegovim riječima, neophodna je maksimalna posvećenost i angažovanost nadležnih da se odlučno suprotstave ovom ozbiljnom i opasnom bezbjednosnom izazovu.

Odbor je ukazao na značaj potpune koordinacije i preventivnog djelovanja u cilju predupređenja mogućih i otkrivanja nerasvijetljenih teških krivičnih djela.

„Ukoliko je neophodno, snažno ćemo podržati donošenje novih, odnosno izmjene i dopune postojećih zakona, kako bi se osnažio rad bezbjednosnog sektora, a borba protiv svih vidova kriminala bila efikasnija“, poručio je Stanišić.

Odbor je pozvao Vladu da u skladu sa svojim ustavnim ovlašćenjima preduzme sve mjere na jačanju sistema bezbjednosti: kadrovske, tehničke i finansijske čime bi se obezbijedila sigurnost za sve građane u Crnoj Gori.

Izvor: Cafe Del Montenegro

Advertisements
Želite reklamu na Portalu Crna Gora? Javite nam se!

Želite i Vi da pišete za Crnu Goru? Pridružite nam se!