Dukić vraćen u ZIKS u zatvoreno odjeljenje

#Ziks #SašaDukić

Zatvorenik Saša Dukić (38) iz Andrijevice, koji je ranjen 9. januara u podgoričkom naselju Zlatica kada je na njega, za sada nepoznata osoba, ispalila više hitaca iz automobila u pokretu, juče je vraćen u Zavod za izvršenje krivičnih sankcija u Spužu, ali ne u poluotvoreno odjeljenje, gdje je boravio unazad nekoliko godina, već u zatvoreno.

Dukić je prije boravio u otvorenom odjeljenju ZIKS-a

Kako saznaju Vikend novine, Dukić, koji služi kaznu zatvora od 14 godina zbog ubistva i falsifikovanja isprava u Njemačkoj, juče je iz Kliničkog centra gdje se nalazio na liječenju nakon ranjavanja, premješten u zatvoreno odjeljenje zatvora, jer nije poštovao pravila iz rješenja ZIKS-a.

Tokom istrage o ranjavanju Dukića, službenici policije su utvrdili da ovaj zatvorenik, koji je od 5. januara bio pušten na petnaestodnevni odmor, imao pravo da boravi isključivo na teritoriji opštine Andrijevica. To, međutim, nije poštovao, već je u više navrata dolazio u Podgoricu, a na dan ranjavanja zaputio se ka primorju. Dukić je smješten u ovo odjeljenje i iz razloga njegove lične bezbjednosti.

On je lakše ranjen sa dva projektila 9. decembra u 13.40 sati u podgoričkom naselju Zlatica, kada je nepoznati napadač iz “audija A6” u pokretu iz automatske puške zapucao ka njegovom BMW-u.

Izvor: Radio Televizija Crne Gore

Želite reklamu na Portalu Crna Gora? Javite nam se!

Želite i Vi da pišete za Crnu Goru? Pridružite nam se!