Dva mjeseca zatvora za prijetnje Katniću

#MilivojeKatnić #NovicaKnežević

Novica Knežević (39) iz Šavnika osuđenje na dva mjeseca zatvora, jer je 14. februara na svom Fejsbuk profilu napisao prijeteću poruku specijalnom tužiocu Milivoju Katniću, piše Pobjeda.

Katniću zaprijetio nakon odluke da se ukine imunitet poslanicima DF-a (Foto: rtcg.me, Arhiva)

Osnovni sud u Kotoru prihvatio je sporazum o priznanju krivice koji je Knežević potpisao sa Tužilaštvom. Njemu se na teret stavlja krivično djelo napad na službeno lice u vršenju službene dužnosti.

Knežvić je uhapšen 15. februara, nakon što je postavio prijeteću poruku na Fejsbuk profil.

„14. februar za nekoga je Sv. Trifun, za nekoga Dan zaljubljenih, a tebe, specijalni tužioče Milivoje Katniću, ja sam Nole Knežević, unuk Veselina Kneževića i Krsta Grdnića bih poručio da ovo nije moja reklama niti je sokoljenje. Bivši sam pripadnik MUP-a, imam 39 godina, pet godina nisam ulazio u ovu državu, ja ti neću reć da je ovo upozorenje, ovo ti je obećanje da ćeš završiti, da ako nastaviš sa ovim pokušajima hapšenja kao Zoran Đinđić i ka’ Ivan Stambolić, a ti me privedi da ti to kažem u oči status je na Kneževićevom profilu koji je objavljen u 11.59 sati. Knežević je pred istražiteljima ispričao da je komentar postavio jer je „bio izrevoltiran što je Specijalno tužilaštvo tražilo ukidanje imuniteta i hapšenje poslanika Andrije Mandića i Milana Kneževića“, bila je poruka na Fejsbuku.

Izvor: Radio Televizija Crne Gore

Želite reklamu na Portalu Crna Gora? Javite nam se!

Želite i Vi da pišete za Crnu Goru? Pridružite nam se!