Hapšenja u Baru zbog oružja i kokaina

#Bar

Policija je uhapsila Baranina N.M.(52), u čijem stanu su pronašli oružje i A.S.(23) iz Srbije, koji boravi u tom gradu, nakon što su kod njega našli kokain.

(ilustracija)

Policija je kod A.S. pronašla dva pvc pakovanja u kojima se nalazi bijela praškasta materija, za koju sumnjaju da je kokain.

„O događaju je obaviješten državni tužilac u Višem državnom tužilaštvu u Podgorici koji je događaj kvalifikovao kao krivično djelo neovlašćena proizvodnja, držanje i stavljanje u promet opojnih droga. Kokain koji je izuzet sa lica mjesta upućen je Forenzičkom centru radi vještačenja“, objasnili su iz policije.

U daljoj istrazi, kako bi otkrili od koga je A.S. nabavio drogu, policija je pretresla stan N.M. u Baru, pri čemu su pronašli detonatorsku kapislu, gasni pištolj „Blow“, kuburu i dva pištoljska metka.

„Predmeti pronađeni pretresom stana N.M. upućeni su Forenzičkom centru radi vještačenja, nakon čega će se nadležni tužilac naknadno izjasniti da li postupanju ovog lica ima elemenata bića krivičnog djela nedozvoljeno držanje oružja i eksplozivnih materija. Kriminalističkom obradom predmeta, policijski službenici su pronašli dovoljno dokaza koji upućuju na sumnju da je A.S. drogu pribavila od N.M. te da je stavila u dalju, tzv. uličnu prodaju. N.M. i A.S. su po nalogu nadležnog tužioca lišeni slobode, i oni su tom tužiocu sprovedeni na dalju nadležnost uz krivične prijave zbog osnovane sumnje da su počinili krivično djelo neovlašćena proizvodnja, držanje i stavljanje u promet opojnih droga“, navodi se u policijskom saopštenju.

Izvor: Radio Televizija Crne Gore

Želite reklamu na Portalu Crna Gora? Javite nam se!

Želite i Vi da pišete za Crnu Goru? Pridružite nam se!