Inspektoru krivična zbog zloupotrebe položaja

Protiv bivšeg inspektora Uprave za inspekcijske poslove u herceg Novom D.Z. (51) podnešena je krivična prijava zbog osnovane sumnje da je zloupotrijebio službeni položaj.

Herceg Novi (Foto: Radio Jadran)

„Sumnja se da je krivično djelo počinio u vrijeme dok je bio zaposlen u Upravi za inspekcijske poslove na način što je u svojstvu ovlašćenog lica – inspektora zaštite prostora u ovoj Upravi, u više navrata u periodu od 03.11.2016. godine do 29.08.2017. godine, sačinio lažne službene isprave – zapisnike o izvršenom inspekcijskom pregledu u kojima je naveo neistinite podatke vezano za činjenična stanja“, saopšteno je iz Uprave policije.

Ti neistiniti podaci, kako su pojasnili, odnosili su se na kontrolu gradnje objekata više investitora, na području opština Herceg Novi i Tivat.

„Takođe, krivično djelo je, sumnja se, počinio i na način što nije preduzimao mjere i radnje iz svoje nadležnosti, a shodno njegovim ovlašćenjima i važećim zakonskim propisima“, kazali su iz policije.

Osumnjičeni D.Z., kako se sumnja, protivpravnim iskorišćavanjem svog službenog položaja i nevršenjem službene dužnosti, omogućio investitorima da grade objekte bez prethodno pribavljene građevinske dozvole.

„Krivična prijava protiv ovog lica je, nakon konsultacija sa nadležnim tužiocem, tom tužiocu podnijeta u redovnom postupku“, zaključuje se u saoptenju.

Izvor: Radio Televizija Crne Gore

Želite reklamu na Portalu Crna Gora? Javite nam se!

Želite i Vi da pišete za Crnu Goru? Pridružite nam se!