Katnić tužio Medojevića zbog lažnog prijavljivanja

Medojević-1-1000x555.jpg

Jedan od lidera Demokratskog fronta i predsjednik Pokreta za promjene Nebojša Medojević saslušan je danas u Osnovnom državnom tužilaštvu u Podgorici dao iskaz zbog lažnog prijavljivanja, po krivičnoj prijavi glavnog specijalnog tužioca Milivoja Katnića.

“Tužiteljka je upoznala Medojevića, da se prijava odnosi na njegov govor u parlamentu i to na temu stanja u zdravstvenom sistemu, gdje je poslanik Medojević upozorio javnost na velike zloupotrebe u ovom sektoru koje se odražavaju na cijene ljekova u Crnoj Gori koje su od dva do 10 puta skuplji nego ljekovi istih proizviođača u Srbiji. Medojević je tada ukazao na monopolsku poziciju firme Glosariji ukazao na sumnju da ova firma ima neposrednu podršku u sticanju monopolskog položaja od Milivoja Katnića, koji je kum valsnika te firme i u kojoj radi član porodice Milivoja Katnića”, saopštenoje iz PzP-a.

Medojević je tada, kako navode u PzP-u, ukazao i na činjenicu da je imovina Milivoja Katnića višestruko veća od njegovih legalnih prihoda što ukazuje na postojanja ozbiljnog rizika od korupcije na najvišem nivou vlasti.

“Umjesto da SDT pokrene sveobuhvatnu istragu o načinu formiranja monopolskih cijena koje plaćaju crnogorski građani, a posebno penzioneri i vezama firme Glosarij sa Acom Đukanovićem, direktorom Fonda zdravstva, ministrom zdravlja , direktorom Agencije za ljekove, Milivoje Katnić, teško zloupotrebljava svoju državnu funkciju i nastavlja protivustavni i nezakoniti progon mene i kolega iz DF-a. Lične frustracije, kompleksi, želja za ličnom odmazdom zbog politčkih aktivnosti DF-a kojima se godinama objelodanjuju veze mafije i vrha režima, postale su preveliki teret za Milivoja Katnića, koji očigledno više nije u stanju da tu odgovornu funkciju obavlja objektivno, profesionalno, po Ustavu i zakonu”, rekao je nakon saslušanja Medojević,i dodao će ostati nezabilježen slučaj u savremenoj Evropi da Specijalni državni tužilac podnosi krivičnu prijavu protiv poslanika zbog njegovog govora u parlementu.

Tužilaštvo je ranije ove tvrdnje Nebojše Medojevića demantovalo.

Izvor: Cafe Del Montenegro

Advertisements
Želite reklamu na Portalu Crna Gora? Javite nam se!

Želite i Vi da pišete za Crnu Goru? Pridružite nam se!

Ostavite komentar