Ко је Вјекослав Ламбулић коме је изрешетан аутомовил?

Вјекослав Ламбулић је избјегао смрт прексиноћ када је ка њему, за сада непознати нападач, испалио три хица из пиштоља.

Ламбулићево име и раније је било на ступцима црне хронике.

Он је одлуком Апелационог суда правоснажно ослобођен да је као суизвршилац учествовао у шверцу 25 кг кокаина од Београда до Осла, Норвешка.

Из суда су, како је објавила Побједа, тада образложили да није било доказа да су за Ламбулићев рачун Ранко Крстовић и Милета Звицер, као и Александар Креклер, шверцовали кокаин, иако су њих тројица правоснажно осуђена пресудом Окружног суда у Хановеру, Њемачка.

Ламбулић се теретио да је од 15. новембра до 20. децембра 2002. године на подручју Србије и Црне Горе, Њемачке и Норвешке, по претходном договору са више особа, ставио у промет кокаин. Он је 2012. године био осуђен на двије године због прања новца у саизвршилаштву.

С друге стране Ламбулић је одбацио све наводе да се бави шверцом наркотика истичући да је новац зарадио коцкањем.

”Све некретнине које имам, купио сам од новца који сам добио коцкајући се у кладионице. Ја сам експрет за коцкање. Ја сам Ајнштајн. Мени је забрањен улазак у кладионице, јер сам многе затворио у Подгорици”, навео је он на суђењу 2011. године.

Ламбулића је црногорска полиција у Бијелој књизи криминала из 2005. године означила као једног од вођа криминалних кланова.

Портал Аналитика

Advertisements
Желите рекламу на Порталу Црна Гора? Јавите нам се!

Желите и Ви да пишете за Црну Гору? Придружите нам се!