Kotor: Maloljetnicima služili alokohol

Policija je u jednom lokalu u Kotoru zatekla petnaest maloljetnika, koji su konzumirali alkohol. Kako je saopšteno iz Uprave policije, slijede prijave protiv odgovornih u ugostiteljskom objektu.

Ilustracija

Službenici Uprave policije MUP-a – Odjeljenja bezbjednosti Kotor su, zajedno sa službenicima Centra bezbjednosti Herceg Novi i saradnji sa službenicima Uprave za inspekcijske poslove – inspektorima Odsjeka za inspekciju turizma izveli akciju „Mladost“, usmjerenu na sprječavanje služenja alkoholnih pića maloljetnim licima u ugostiteljskim obektima na području Opštine Kotor.

Policajci i turistički inspektori su, 11. februara, u intervalu od 23:00 do 00:25 časova, kontrolisali ugostiteljski objekat „The Terminal“ u Kotoru.

„Kontrolom je u tom objektu zatečeno više maloljetnih lica u konzumiranju alkoholnih pića. Izvršeno je akotestiranje 15 maloljetnih lica u ovom ugostiteljskom objektu, starosti od 15 do 17 godina, kojim je utvrđeno da svi imaju određenu koncentraciju alkohola u organizmu“, saopštila je Uprava policije.

O svemu su obaviješteni roditelji maloljetnih lica, od kojih je policija uzela izjave.

Takođe, službenici policije su i od vlasnika objekta, kao i od zaposlenih u objektu, uzeli izjave u vezi sa navedenim.

„Protiv pravnog i odgovornog lica u ugostiteljskom objektu nadležni turistički inspektor je podnio prekršajni nalog za uočeni prekršaj iz člana 91 Zakona o turizmu i ugostiteljstvu. Policijski službenici OB Kotor će, u zakonom predviđenom roku, protiv pravnog, odgovornog i fizičkog lica u pravnom licu podnijeti prekršajnu prijavu i inicirati zahtjev za pokretanje prekršajnog postupka pred nadležnim sudom zbog počinjenog prekršaja iz člana 25 Zakona o javnom redu i miru“, saopštila je Uprava policije.

Policija će, kako poručuju, u saradnji sa nadležnim službama nastaviti sa kontrolom ugostiteljskih objekata, u cilju suzbijanja pojave služenja alkoholnih pića maloljetnicima.

Izvor: Radio Televizija Crne Gore

Advertisements
Želite reklamu na Portalu Crna Gora? Javite nam se!

Želite i Vi da pišete za Crnu Goru? Pridružite nam se!