Котор: Малољетницима служили алокохол

Полиција је у једном локалу у Котору затекла петнаест малољетника, који су конзумирали алкохол. Како је саопштено из Управе полиције, слиједе пријаве против одговорних у угоститељском објекту.

Ilustracija

Службеници Управе полиције МУП-а – Одјељења безбједности Котор су, заједно са службеницима Центра безбједности Херцег Нови и сарадњи са службеницима Управе за инспекцијске послове – инспекторима Одсјека за инспекцију туризма извели акцију „Младост“, усмјерену на спрјечавање служења алкохолних пића малољетним лицима у угоститељским обектима на подручју Општине Котор.

Полицајци и туристички инспектори су, 11. фебруара, у интервалу од 23:00 до 00:25 часова, контролисали угоститељски објекат „Тхе Терминал“ у Котору.

„Контролом је у том објекту затечено више малољетних лица у конзумирању алкохолних пића. Извршено је акотестирање 15 малољетних лица у овом угоститељском објекту, старости од 15 до 17 година, којим је утврђено да сви имају одређену концентрацију алкохола у организму“, саопштила је Управа полиције.

О свему су обавијештени родитељи малољетних лица, од којих је полиција узела изјаве.

Такође, службеници полиције су и од власника објекта, као и од запослених у објекту, узели изјаве у вези са наведеним.

„Против правног и одговорног лица у угоститељском објекту надлежни туристички инспектор је поднио прекршајни налог за уочени прекршај из члана 91 Закона о туризму и угоститељству. Полицијски службеници ОБ Котор ће, у законом предвиђеном року, против правног, одговорног и физичког лица у правном лицу поднијети прекршајну пријаву и иницирати захтјев за покретање прекршајног поступка пред надлежним судом због почињеног прекршаја из члана 25 Закона о јавном реду и миру“, саопштила је Управа полиције.

Полиција ће, како поручују, у сарадњи са надлежним службама наставити са контролом угоститељских објеката, у циљу сузбијања појаве служења алкохолних пића малољетницима.

Извор: Радио Телевизија Црне Горе

Advertisements
Желите рекламу на Порталу Црна Гора? Јавите нам се!

Желите и Ви да пишете за Црну Гору? Придружите нам се!