Krivična maloljetniku zbog krađe i iznuda

#UpravaPolicijeCg

Podgorička policija je protiv maloljetnog sugrađanina N.P. (17) podnijela krivičnu prijavu zbog osnovane sumnje da je počinio dva krivična djela iznuda, pošto je od dvojice maloljetnika ukrao mobilne telefone i tražio novac da bi ih vratio. Budvanska policija je protiv N.P. podnijela krivičnu zbog krađe automobila u naselju Pržno.

Ilustracija (Foto: rtcg.me)

Službenici podgoričke policije su danas nadležnom tužiocu podnijeli krivičnu prijavu protiv N.P. zbog osnovane sumnje da je počinio krivična djela iznude. On je, kako se sumnja, 26.maja od maloljetnog T.B. oteo mobilni telefon i od njega tražio 20 eura kako bi mu vratio telefon.

„29. maja, osumnjičeni je, kako se sumnja, pod izgovorom da ga maloljetni D.N. fotografiše, na isti način otuđio mobilni telefon i od njega zahtijevao da mu da 100 eura kako bi mu vratio telefon uz prijetnju da će mu, ukoliko to ne učini, nanijeti tjelesne povrede“, navodi se u saopštenju.

Na osnovu preduzetih operativnih mjera i radnji, policijske službenici su došli do osnovane sumnje da izvršilac ovih krivičnih djela maloljetni N.P.

Obaviješten je državni tužilac za maloljetnike u Osnovnom državnom tužilaštvu u Podgorici koji je naložio da se protiv N.P. podnese krivična prijava u redovnom postupku zbog postojanja osnovane sumnje da je počinio dva krivična djela iznuda.

„Nadalje, službenici CB Budva su u kratkom roku rasvijetlili krivično djelo krađa, koje je kako se sumnja počinio pomenuti maloljetni N.P. Osumnjičeni je, kako se sumnja, 18.06.2017. godine oko 11 sati sa parking prostora u naselju Pržno otuđio vozilo marke „Daewoo Matiz“ budvanskih registarskih oznaka, koje je u vlasništvu L.V. Otuđeno vozilo je pronađeno i vraćeno vlasniku“, navodi se u saopštenju.

O događaju je obaviješten državni tužilac za maloljetnike u ODT u Kotoru, koji je naložio da se protiv N.P. podnese krivična prijava u redovnom postupku zbog osnovane sumnje da je počinio krivično djelo krađa.

Izvor: Radio Televizija Crne Gore

Želite reklamu na Portalu Crna Gora? Javite nam se!

Želite i Vi da pišete za Crnu Goru? Pridružite nam se!