Krivična protiv bivšeg potpredsjednika Tivta

#Tivat

Tivatska policija podnijela je juče krivičnu prijavu protiv bivšeg potpredsjednika te opštine Krsta Boškovića, nakon što je u njegovoj kući pronašla arselan oružja i stotine metaka.

.

Policija u okviru akcije „Boka“, koju policijski službenici sprovode u borbi protiv organizovanih kriminalnih grupa, pretresla stan sina Krsta Boškovića, Mata. Tom prilikom policijski službenici su pronašli i oduzeli osam komada vatrenog oružja i veći broj municije.

„Naime, pronađeno je i oduzeto: pištolj marke „Magnum 357“, pištolj marke CZ kalibar 7,65mm, poluauomatski pištolj marke „CZ M57“ kalibar 7,62, malokalibarska puška marke „Beno M2“ kalibra 22mm, malokalibarska puška „TOZ – 12 – 01.“ kalibra .22, lovačka puška „Zastava Bokerica“ kalibra 12mm, malokalibarska puška „TOZ – 18 – 01“ kalibra 5,6mm i karabin „Remington“ kao i 300 komada municije različitog kalibra“, naveli su iz policije.

Krsto Bošković je saopštio policiji da je pronađeno oružje njegovo.

„Za oružje koje je pronađeno ne postoje validni oružni listovi. Pronađeno i oduzeto oružje biće upućeno u Forenzički centar radi vještačenja“, navodi se u saopštenju.

Policijski službenici su podnijeli krivičnu prijavu državnom tužiocu u Osnovnom državnom tužilaštvu u Kotoru protiv K.B. zbog postojanja osnovane sumnje da je počinio krivično djelo nedozvoljeno držanje oružja i eksplozivnih materija.

Vrše se provjere i u odnosu na oružje koje je registrovano na ime Krsto Bošković a koje nije pronađeno prilikom pretresa.

„Policijski službenici su, podsjećamo, u tri akcije koje su sprovedene u prethodnih nedjelju dana, a koje su usmjerene na kriminalne grupe i bezbjednosno interesantna lica, pretresli 61 lokaciju na jugu i sjeveru koju koriste članovi OKG i njima bliska lica. Priveden je veliki broj lica. Oduzeti su oružje i municija, skupocjeni automobili, sredstva komunikacije, ugovori i druga dokumenta, novac i druge stvari. Više lica je lišeno slobode. Sve što je oduzeto biće vještačeno u Forenzičkom centru radi utvrđivanja porijekla odnosno eventualne povezanosti sa počinjenim krivičnim djelima“, navodi se u saopštenju.

Policijske aktivnosti u borbi protiv organizovanih kriminalnih grupa se nastavljaju.

Izvor: Radio Televizija Crne Gore

Želite reklamu na Portalu Crna Gora? Javite nam se!

Želite i Vi da pišete za Crnu Goru? Pridružite nam se!