Maloljetnici privedeni zbog kockanja

#UpravaPolicije

Tri maloljetnika u pratnji roditelja privedena su u hercegnovski Centar bezbjednosti jer su zatečeni u kockarnicama na poker aparatima i aparatu za rulet.

Sa maloljetnicima saslušani i roditelji (Foto: Ilustracija, pixabay)

Policija je tokom vikenda, sprovodeći akciju „Mladost“ usmjerenu na otkrivanje i suzbijanje maloljetničke delikvencije, kontrolisala veći broj ugostiteljskih objekata, kladionica i kazina u Herceg Novom, u cilju otkrivanja i suzbijanja omogućavanja konzumiranja alkohola maloljetnicima, kao i klađenja i kockanja.

“Policijski službenici su dakle u UO „Amadeus“ zatekli dva maloljetna lica, stara 16 godina, u kockanju na poker aparatima. U skladu sa Zakonom o postupanju prema maloljetnicima, maloljetna lica su istoga dana po pozivu pristupila u službene prostorije CB Herceg Novi, u prisustvu roditelja, radi davanja obavještenja u svojstvu građanina na zapisnik na okolnosti kockanja na poker aparatima u ugostiteljskom objektu Amadeus“, saopšteno je iz Uprave policije.

Novska polivija je takođe u kazinu „Saturnus“, zatekla jednog maloljetnika od 17 godina, u kockanju na aparatu za rulet.

“S obzirom na to da roditelji maloljetnog lica nijesu bili u Crnoj Gori, obavještenje u svojstvu građanina na zapisnik od maloljetnika prikupljeno je u prisustvu psihologa Centra za socijalni rad Herceg Novi, o čemu su roditelji prethodno upoznati i za što su dali saglasnost”, navodi se u saopštenju.

Spisi predmeta u vezi postupanja policijskih službenika CB Herceg Novi u ova događaja biće proslijeđeni Upravi za inspekcijske poslove – Odsjeku za inspekciju za igre na sreću, budući da je procesuiranje pravnih lica zbog omogućavanja maloljetnim licima da se kockaju odnosno klade u nadležnosti ovog organa.

Izvor: Radio Televizija Crne Gore

Želite reklamu na Portalu Crna Gora? Javite nam se!

Želite i Vi da pišete za Crnu Goru? Pridružite nam se!