Малољетници ухваћени у конзумирању алкохола, прекршајна против власника локала

under-Medium-1000x555.jpg

Полиција је поднијела прекршајну пријаву против власника угоститељског објекта “Тхе Терминал” у Котору након што је у том локалу затекла 15 малољетника како конзумирају алкохол, саопштено је из Управе полиције.

Контрола угоститељских објеката у Котору дио је акције “Младост” усмјерене на спрјечавање служења алкохолних пића малољетним лицима у угоститељским обектима.

“Службеници полиције и туристички инспектори су 11. фебруара у интервалу од 23 до 00.25 часова, извршили контролу угоститељског објекта „Тхе Терминал“ у Котору. Контролом је затечено више малољетних лица у конзумирању алкохолних пића. Извршено је алкотестирање 15 малољетних лица у овом угоститељском објекту, старости од 15 до 17 година, којим је утврђено да сви имају одређену концентрацију алкохола у организму”, наводе из полиције.

О овоме су обавијестили родитеље од којих су узели изјаве. Изјаве су узете и од власника објекта и запослених.

“Против правног и одговорног лица у угоститељском објекту надлежни туристички инспектор је поднио прекршајни налог за уочени прекршај из члана 91 Закона о туризму и угоститељству. Полицијски службеници ОБ Котор ће, у законом предвиђеном року, против правног, одговорног и физичког лица у правном лицу поднијети прекршајну пријаву и иницирати захтјев за покретање прекршајног поступка пред надлежним судом због почињеног прекршаја из члана 25 Закона о јавном реду и миру”, истакли су они.

Из полиције поручују да ће наставити са контролом угоститељских објеката, у циљу сузбијања појаве служења алкохолних пића малољетним лицима, а ради заштите интереса малољетника као осјетљиве категорије лица.

Извор: Cafe Del Montenegro

Advertisements
Желите рекламу на Порталу Црна Гора? Јавите нам се!

Желите и Ви да пишете за Црну Гору? Придружите нам се!