Maloljetnici uhvaćeni u konzumiranju alkohola, prekršajna protiv vlasnika lokala

under-Medium-1000x555.jpg

Policija je podnijela prekršajnu prijavu protiv vlasnika ugostiteljskog objekta “The Terminal” u Kotoru nakon što je u tom lokalu zatekla 15 maloljetnika kako konzumiraju alkohol, saopšteno je iz Uprave policije.

Kontrola ugostiteljskih objekata u Kotoru dio je akcije “Mladost” usmjerene na sprječavanje služenja alkoholnih pića maloljetnim licima u ugostiteljskim obektima.

“Službenici policije i turistički inspektori su 11. februara u intervalu od 23 do 00.25 časova, izvršili kontrolu ugostiteljskog objekta „The Terminal“ u Kotoru. Kontrolom je zatečeno više maloljetnih lica u konzumiranju alkoholnih pića. Izvršeno je alkotestiranje 15 maloljetnih lica u ovom ugostiteljskom objektu, starosti od 15 do 17 godina, kojim je utvrđeno da svi imaju određenu koncentraciju alkohola u organizmu”, navode iz policije.

O ovome su obavijestili roditelje od kojih su uzeli izjave. Izjave su uzete i od vlasnika objekta i zaposlenih.

“Protiv pravnog i odgovornog lica u ugostiteljskom objektu nadležni turistički inspektor je podnio prekršajni nalog za uočeni prekršaj iz člana 91 Zakona o turizmu i ugostiteljstvu. Policijski službenici OB Kotor će, u zakonom predviđenom roku, protiv pravnog, odgovornog i fizičkog lica u pravnom licu podnijeti prekršajnu prijavu i inicirati zahtjev za pokretanje prekršajnog postupka pred nadležnim sudom zbog počinjenog prekršaja iz člana 25 Zakona o javnom redu i miru”, istakli su oni.

Iz policije poručuju da će nastaviti sa kontrolom ugostiteljskih objekata, u cilju suzbijanja pojave služenja alkoholnih pića maloljetnim licima, a radi zaštite interesa maloljetnika kao osjetljive kategorije lica.

Izvor: Cafe Del Montenegro

Advertisements
Želite reklamu na Portalu Crna Gora? Javite nam se!

Želite i Vi da pišete za Crnu Goru? Pridružite nam se!