Mandić i Knežević poslali advokata

#MilanKnežević #AndrijaMandić #TerorističkiNapad #AleksandarSinđelić

U Specijalnom tužilaštvu u toku je saslušanje svjedoka saradnika u slučaju pokušaja terorističkih napada na dan parlamentarnih izbora, Aleksandra Sinđelića.

Moći će da postavljaju pitanja Sinđeliću ukoliko bude nedoumica (Foto: rtcg.me)

Iako je ranije najavljeno da će saslušanju prisustovati lideri Demokratskog fronta Andrija Mandić i Milan Knežević, do toga, ipak, nije došlo. Tu je samo njihov advokat Dražen Medojević, prenosi TVCG.

Funkcioneri Fronta iskoristili su zakonsko pravo da kao stranka u postupku ne moraju da prisustvuju saslušanju svjedoka saradnika.

Saslušanje je počelo nakon što je odbijen zahtjev Kneževića koji je tražio odgađanje dok se ne upozna sa spisima predmeta.

Mandić i Knežević se naredbom o proširenju istrage terete da su bili dio logističke mreže, čiji zadatak je bio da nasilno svrgnu vlast.

Prema ranijim najavama, Sinđelić će pojasniti okolnosti sastanaka sa dvojicom ruskih državljana, koji se sumnjiče da su bili na čelu kriminalne organizacije koja je imala cilj da izazove krvoproliće i nasilno preuzme vlast u Crnoj Gori.

Sinđelić bi trebalo danas da govori o sastanku sa Eduardom Šišmakovim u Moskvi, kada mu je ovaj agent GRU-a platio avionsku kartu da dođe u glavni grad Rusije da se dogovore o djelovanju uoči parlamentarnih izbora u Crnoj Gori.

Tada mu je, kako je Sinđelić već saopštio tužiocu, Šišmakov – koji je kasnije u Srbiju doputovao koristeći legalan ruski pasoš na ime Eduard Širokov – dao 200.000 eura kako bi tim novcem platio dolazak što više ljudi u Podgoricu i tim sredstvima kupio oružje i opremu za djelovanje terorističkih grupa.

Izvor: Radio Televizija Crne GoreŽelite reklamu na Portalu Crna Gora? Javite nam se!

Želite i Vi da pišete za Crnu Goru? Pridružite nam se!