Mladić ne odgovara za provalu i krađu, ali je kažnjen zbog neprijavljenog boravka

Vladimir-Kilibarda.jpg

Iako je Denis Grujičić (20) iz Tuzle priznao da je provalio u kuću Vladimira Kilibarde i ukrao 40 eura tužiteljka Ana Marinović je donijela odluku da nema elemenata za krivčno gonjenje. Nakon svega inspektor za strance je Grujičića kaznio sa 60 eura jer nije imao prijavu boravka.

“Moja porodica je istraumirana, djeca neće da spavaju, supruga zaključava pozore za koji je naručila rešetke. Neće uveče da ode ni do prodavnice ili da izađe sa djecom na terasu. Rekli su mi da mogu podnijeti privatnu tužbu. Da tužim momka od 19-20 godina koji kod vulkanizera pere auta za stres je bespredmetno”, rekao je danas novinarima Vladimir Kilibarda koji nije krio nezadovoljstvo odlukom nadležni, prenosi Radio Tivat.

On je kazao da su očekivali da će policija da uhapsi ili protjeraja Grujičića iz Crne Gore.

“Ovako ispada da nije krivično djelo upasti nekome kroz prozor u dva sata ujutru. Ja sam šokiran i ne znam šta da kažem. Šta sam trebao-da ga prebijem, pucam u njega. Da on nastrada a ja završim u zatvoru braneći svoju porodicu. Znači. zaštita privatne imovine kod nas ne postoji“, ističe Kilibarda.

Prema njegovim riječima 5. avgusta oko dva sata ujutro kroz mali prozor od kupatila u kuću porodice Kilibarda uskočio je nizak momak, atletske građe sa podignutom plavom kosom, obučen u crnu triko majicu i crne uske bermude.

“Prošetao je kroz cijelu kuću gdje spava moje troje djece, i u spavaćoj sobi, gdje smo spavali, našao torbicu moje supruge. Telefonom je osvijetlio da nađe novčanik i da vidi koliko ima para. U tom trenutku moja supruga se probudila i počela da vrišti. Otvaram oči i gledam da čovjek stoji pored našeg kreveta. Između kreveta i zida uzak je prostor, stoji tu daska za peglanje i jedva sam se provukao u pokušaju da ga uhvatim. Međutim on se usmjerio na isti prozor i nestao. Postavio je pod prozor dasku na zid na koju se oslonio i iskočio napolje, pa sam se uvjerio da je profesionalac“, priča Kilibarda.

Dodaje da je kroz isti prozor pogledao za njim i primijetio siluetu momka koji ima hod fudbalera i da se kreće na prstima i raširenih ruku.

“Supruga mi je rekla da je podsjeća na momka koji radi u obližnjoj vulkanizerskoj radnji “Tip top”. Pripadnici policije koji su stigli na moj poziv, pitali su da li poznajem ili sumnjam na počinioca i da ujutro dođem i podnesem prijavu. Inspektor je uzeo moju izjavu kojoj sam opisao sve detalje. Na moju intervenciju, oni su naknadno poslali inspektora kriminalistike koji je uzeo otiske pristiju i slikao mjesto događaja. Našao je sitan novac koji je provalniku ispao dok je bježao. Moja supruga je nakon toga vidjela momka na ulici i zvali smo policiju koja ga je privela. Nakon ispitivanja je priznao krivično djelo, da je ušao kroz prozor i vršljao po kući”, ističe Kilibarda, dodajući da provalnik nije bio ni maskiran i kad ga je naknadno vidio prepoznao ga je po fizuri i načinu hoda.

Provalnik za koga se kasnije ispostavilo da je dvadestogodišnji Denis Grujičić iz Tuzle imao je ogrebotine po ramenu i ruci nakon provlačenja kroz prozor.

“Potpuno me začudilo da je Tužilaštvo ocijenilo da nema osnova za krivično gonjenje, već ga je samo inspektor za strance kaznio novčano sa 60 eura jer nije imao prijavu boravka u Crnoj Gori. Ušao je u Crnu Goru na ličnu kartu i radio na divlje kod vulkanizera”, objašnjava on koji sumnja da je neko u policiji i tužilaštvu napravio krupan propust oko čitavog slučaja.

Portal bokanews.me je objavio da su iz Osnovnog državnog tužilaštva u Kotoru novinarima danas saopštili da su okolnosti spornog slučaja onakve kakve je medijima predstavio Kilibarda, “drugačije od onih prezentovanih državnom tužiocu.”

“Dežurni tužilac je obaviješten o navedenom događaju i na osnovu podataka koje je dobio od strane OPS Tivat neposredno nakon događaja, ocijenio je da nema elemenata krivičnog djela za koje se gonjenje preduzima po službenoj dužnosti. Naknadno je tužilac obaviješten o novim okolnostima koje su oštećeni prijavili u policiji dan nakon događaja, ali je ocijenjeno da su iste bez uticaja na drugačiju odluku”, kazala je portparolka ODT Kotor Tijana Čelanović.

Izvor: Cafe Del Montenegro

Advertisements
Želite reklamu na Portalu Crna Gora? Javite nam se!

Želite i Vi da pišete za Crnu Goru? Pridružite nam se!

Ostavite komentar