Na Interpolovoj ‘listi straha’ i 13 Crnogoraca. Evo ko su ti ‘žeskoki momci’

Na potjernici Međunarodne organizacije kriminalističke policije – Interpol, koja važi u 190 zemalja, nalazi se 13 crnogorskih državljana. Ovi ‘žestoki momci’ traže se zbog ubistava, trgovine drogom, oružanih pljački, razbojništva…

Na Interpolovoj 'listi straha' i 13 Crnogoraca. Evo ko su ti 'žeskoki momci'

Listu predvode Nikšićani Slavko Milošević (40) i Vladan Nikčević (40) koje od 2005. godine traži pravosudni organi iz Švedske. Njih dvojica su optuženi i osuđeni na višegodišnje robije zbog ubistva Podgoričanina Ratka Đokića 2003. godine.

milosevic

Švedska policija, označila je Miloševića i Nikčevića kao plaćene ubice, a do danas nijesu uhapšeni.

nikcevic

Interpol je raspisao potjernicu i za Baraninom Alenom Velovićem (33). Njega traže pravosudni organi Slovačke zbog oružane pljačke u toj državi.

Nikšićanina Božidar Samardžić (38) potražuje Crna Gora. On je u našoj državi osumnjičen za pokušaj ubistva. Njegov brat Aleksandar krajem januara je uhapšen u policijskoj akciji zbog sumnje da se sa još osoba bavio uličnom prodajom droge, a i jedan i drugi su označeni kao pripadnici željezarskog klana.

bozidar

Za Ulcinjaninom Lolom Nailom (49) Albanija je raspisala potjernicu još 2009. godine. Sumnja se da je on u Skadru ubio jednu osobu prilikom razbojničke akcije. Ni on još uvijek nije uhapšen.

Lola

Zbog krijumčarenja i posjedovanja kokaina i amfetamina, ilegalnih lijekova, Danska potražuje Radisava Rajovića (50).

Danska policija putem Interpola traži još i Berance Sinišu Jevrića i Ljubomira Stijovića zbog sumnje da su se bavili krijumčarenjem kokaina u toj državi.

jevric

Naši susjedi, Bosna i Hercegovina raspisali su potjernicu za Nikšićaninom Draganom Gajićem (30) zbog organizovanog kriminala i neovlašćenog prometa opojnih droga.

gajic

Kipar potražuje i Nikšićanina Radovana Jelušića (47) i Baranina Gorana Milašinovića (38) zbog pljačke zlatare.

Milašinović je označen kao član kriminalne bande “Pink Panter”, a takođe se zajedno sa Jelušićem dovodi u vezu i sa razbojništvom u Španiji.

Bjelopoljac Dejan Šekularac (37) predao se nedavno policiji na beogradskom aerodromu „Nikola Tesla“. Iz Tu­ži­la­štva za or­ga­ni­zo­va­ni kri­mi­nal Sr­bi­je ta­mo­šnjim me­di­ji­ma je sa­op­šte­no da se Še­ku­la­rac ni­je na­šao u op­tu­žni­ci pro­tiv gru­pe Darka Šarića po­što je pro­tiv nje­ga pre­ki­nu­ta is­tra­ga. Tu­ži­la­štvo je sa­op­šti­lo da će ini­ci­ra­ti na­sta­vak te is­tra­ge.

In­ter­pol Sr­bi­je tra­gao je za Še­ku­lar­cem zbog sum­nje da je u sa­rad­nji sa Dar­kom Ša­ri­ćem šver­co­vao ve­li­ke ko­li­či­ne nar­ko­ti­ka iz Ju­žne Ame­ri­ke. On se pri­je dvi­je go­di­ne pre­dao cr­no­gor­skoj po­li­ci­ji, ali su dr­žav­ni or­ga­ni Cr­ne Go­re od­bi­li da ga iz­ru­če Sr­bi­ji.

Za Še­ku­lar­cem je po­tjer­ni­cu ras­pi­sao i In­ter­pol Ar­gen­ti­ne, ko­ji ga po­tra­žu­je ra­di iz­dr­ža­va­nja za­tvor­ske ka­zne zbog po­ku­ša­ja šver­ca nar­ko­ti­ka.

Pljevljaka Jovicu Zindovića (40) potražuje Crna Gora.Nejga je tražila Hrvatska zbog falsifikovanja dokumenata, ali i Crna Gora zbog bjekstva iz zatvora. On je uhapšen prošle godine u Beogradu, gdje se još uvijek nalazi u Istražnom zatvoru jer se u Srbiji vodi postupak protiv njega. Zindović je osuđen na 15 godina i tri mjeseca zatvora, zbog ubistva sugrađanina Luke Popovića u žabljačkom hotelu “Enigma”. Nedavno, Više tužilaštvo Republike Srbije odbilo je sporazum o priznanju krivice koji je ponudio Zindović.

zindovic

 

 

Advertisements
Želite reklamu na Portalu Crna Gora? Javite nam se!

Želite i Vi da pišete za Crnu Goru? Pridružite nam se!