Ne znaju gdje da obave vještačenje

Pred vijećem bjelopoljskog Višeg suda, kojem je predsjedavao Jokan Varagić, nastavljeno je suđenje policajcu Željku Bojiću (40) iz Berana, optuženom za smrt sugrađanina Miroslava Šoškića (22), na kojem je razmatran predlog kojoj referentnoj ustanovi uputiti nalaze povreda na vještačenje.

– Ovi nalazi su već vještačeni u Podgorici, a kako se Sudsko-medicinski odbor Medicinskog fakulteta nije mogao izjasniti o nalazima postoji nekoliko predloga gdje bi to trebalo uraditi. Zastupnik optužnice Nada Bugarin, zamjenik višeg državnog tužioca, predložila je da to bude urađeno u Visbadenu u Njemačkoj, a branilac optuženog Kasim Dizdarević smatra da vještečenje treba da se obavi na Medicinskom fakultetu u Ljubljani, Sarajevu ili Zagrebu. Pretres je odložen na neodređeno vrijeme, a sudsko vijeće će odlučiti kome će povjeriti vještačenje – zaključak je sa juče održanog suđenja.

Prema navodima optužnice, Bojić je 17. decembra 2008. godine sa umišljajem lišio života Šoškića. Vijeće bjelopoljskog Višeg [. . .]

Na link ispod možete pogledati kompletnu verziju teksta.

Izvor: DAN

Advertisements
Želite reklamu na Portalu Crna Gora? Javite nam se!

Želite i Vi da pišete za Crnu Goru? Pridružite nam se!