Nikšićanin pokušao da iznudi 500 eura

#UpravaPolicije

Policija je u Nikšiću uhapsila V.D. (26) zbog sumnje da je od sugrađanina P.O. (33) uz prijetnje pokušao da iznudi 500 eura.

Kako je saopšteno iz Uprave policije, osumnjičeni je uhapšen zbog sumnje da je počinio krivično djelo iznuda u pokušaju.

„Naime, P.O. je 29.09.2017. godine Dežurnoj službi CB Nikšić prijavio da je fizički napadnut od strane V.D. On je kazao da ga je V.D. napao u njegovom vozilu, u mjestu Oštrovac, pokušavajući da od njega iznudi novac, nakon čega se udaljio sa lica mjesta i odnio ključeve od njegovog vozila“, saopšteno je izPOlicije.

Policija sumnja da je V.D. u vozilu P.O. uputio prijetnje „po život i tijelo“ ukoliko mu ne preda 500 eura u roku od pola sata.

„V.D. je tom prilikom, sumnja se, zadao P.O. više udaraca stisnutim pesnicama u predjelu glave i tijela u momentu kada je P.O. pokušao da izađe iz svog vozila, a potom mu je drškom od noža koji je do tada držao u džepu takođe zadao više udaraca u predjelu leđa nanoseći mu lakše tjelesne povrede. Nakon što je, kako se sumnja, P.O. pristao da mu pod prijetnjom i prinudom da traženi novac i pošto mu je obećao da će mu ga naknadno predati, V.D. se udaljio sa lica mjesta uzevši ključeve od vozila P.O, nakon čega je P.O. pozvao policiju“, navodi se u saopštenju.

Po prijavi P.O. policija je odmah došla na lice mjesta.

„Pretragom terena pronađen je nož čijom drškom je, kako se sumnja, V.D. zadao P.O. udarce. V.D. se potraživao a službenici CB Nikšić su ga, nakon intenzivnih aktivnosti, pronašli i lišili slobode“, navode iz policije.

Osumnjičeni V.D. je kako dodaju, uz krivičnu prijavu, priveden državnom tužiocu u Osnovnom državnom tužilaštvu u Nikšiću, zbog osnovane sumnje da je počinio krivićno djelo iznuda u pokušaju.

„Nakon saslušanja kod tužioca, priveden je u zakonskom roku nadležnom sudiji za istragu koji je za njega donio rješenje o određivanju pritvora u trajanju od 30 dana na osnovu čega je V.D. sproveden u ZIKS“, zaključuje se u saopštenju.

Izvor: Radio Televizija Crne Gore

Želite reklamu na Portalu Crna Gora? Javite nam se!

Želite i Vi da pišete za Crnu Goru? Pridružite nam se!