Odbijen predlog za zatvor Medojeviću

Medojević-1-1000x555.jpg

Sudija za istrage Višeg suda u Podgorici odbio je predlog specijalne tužiteljke Stojanke Radović da se poslaniku Demokratskog fronta Nebojši Medojeviću odredi kazna zatvora do dva mjeseca zbog odbijana da svjedoči o oputužbama na račun Glavnog specijalnog tužioca Milivoja Katnića, pišu Dnevne novine.

Naime, on je tokom skupštinskog zasijedanja optužio Katnića da ima veze sa farmaceutskom mafijom.

Podsjećamo, Medojevića je ranije saslušala specijalna tužiteljka Stojanka Radović da bi joj objasnio na osnovu kojih dokaza je u Skupštini doveo u vezu glavnog specijalnog tužioca Milivoja Katnića sa farmaceutskom mafijom.

Lider PzP-a je tada ukazao na monopolsku poziciju firme Glosarij i ukazao na sumnju da ova firma ima neposrednu podršku u sticanju monopolskog položaja od Milivoja Katnića, koji je kum vlasnika te firme i u kojoj radi član porodice Specijalnog tužioca.

“Šef farmaceutske mafije u Crnoj Gori je Brano Martinović, kum glavnog tužioca Milivoja Katnića. Martinović je vlasnik firme Glosarij, koja ima monopol na tržištu ljekova i medicinske opreme. Ovo je privatizacija tužilaštva”, napisao je Medojević na svim tviter nalogu.

Izvor: Cafe Del Montenegro

Advertisements
Želite reklamu na Portalu Crna Gora? Javite nam se!

Želite i Vi da pišete za Crnu Goru? Pridružite nam se!