Odloženo suđenje optuženim ljekarima za smrt Ivane Šoć

#Hronika #IvanaŠoć

soc-ivana-preview-2.jpg

Suđenje okrivljenim ljekarima za smrt Cetinjanke Ivane Šoć, koja je preminula od posljedica infekcije virusom gripa H1N1, Draganu Obradoviću, Brankici Dupanović i Bogdanki Andrić odloženo je danas jer opet nije došla svjedok Nevenka Đukanović.

“Molim vas da se sud obrati CB Podgorica po urgentnom nalogu jer, ja znam, da taj svjedok živi 30 metara od Višeg suda”, kazao je punomoćnik porodice Šoć Duško Jovović sudiji Vesni Moštrkol.

Naredno suđenje zakazano je za 28. maj, kada bi trebalo da svjedoči Đukanović.

<<<Odbijen predlog za novo vještačenje zbog smrti Ivane Šoć>>>

Vještaci iz Zagreba Davoj Majer i Miroslav Lisić, saopštili su ranije da bi šansa da preživi pokojna Ivana, da je bila na Intenzivnom odjeljenju, bila deset odsto i da je bila na aparatu za disanje imala šanse da preživi od 40 do 50 odsto. Istakli su da nakon njenog otpuštanja iz bolnice, šansa da preživi u kućnim uslovima gotovo nije postojala.

Preminula dan nakon izlaska iz bolnice

Ivana Šoć liječena je na Infektivnoj klinici od 12. do 18. februara 2011. godine, nakon čega je otpuštena u teškom stanju i nepuna 24 sata nakon toga preminula je na Cetinju.

Pored teške kliničke slike, u toku epidemije svinjskog gripa, ljekari nijesu posumnjali na taj virus niti su dali adekvatnu antivirusnu terapiju, kako je to preporučilo Institut za javno zdravlje nakon uputstva Ministarstva zdravlja.

Obdukcija je pokazala da je smrt nastala zbog ugušenja usljed teškog otoka pluća, koji je nastao usljed infekcije virusom gripa H1N1.

Žana Bojanić

Izvor: Cafe Del Montenegro

Advertisements
Želite reklamu na Portalu Crna Gora? Javite nam se!

Želite i Vi da pišete za Crnu Goru? Pridružite nam se!