Optuženi za ubistvo Borete i Zečevica negirali krivicu

#Hronika #ĐorđeBoreta #DraganZečević

VED_4972-1000x555-1-1.jpg

Državljanin Bosne Miljan Bulatović (34) i Vladimir Šmanja (35) negirali su povezanost sa ubistvom Đorđa Borete i Dragana Zečevića.

Oni su prihvatili da odgovaraju samo na pitanja svog advokata u postupku koji se vodi pred sudom povodom pomenutog ubistva.

Pored Bulatovića i Šmanje u ovom postupku sudi se i Budvaninu Ratku Vušoviću (26) i Vasiliju Rafailoviću (38) i Bjelopoljcu Ivanu Cicmilu (26), koji su optuženi za stvaranje Kriminalne organizacije i teško ubistvo u saizvršilaštvu.

Od pet optuženih, troje u bjekstvu

Rafailović, Vušović i Cicmil su u bjekstvu i njima se sudi u odsustvu. Za njima je raspisana potjernica.

Optužnicom specijalnog tužioca Čađenovića, Rafailović i Vušović se terete da su 7. decembra 2016. sa umišljajem ubili Boretu i Zečevića, i teško ranili Iva Stanišića.

Prema navodima optužnice, Rafailović je direktni izvršilac, a Vušović je označen kao saučesnik jer je upravljao motorom sa kojeg je Rafailović pucao.

Rafal od najmanje 14 metak

Boreta i Zečević stradali su 7. decembra prošle godine u bašti lokala ,,Trofej“ u Bečićima, kada su ubice iz automatske puške nasumice pucale u goste lokala. Tada je ranjen Ivo Stanišić.

Prema podacima istrage i Specijalnog tužilaštva, Rafailović je s automatskom puškom bio na mjesto suvozača, a Vušović je upravljao motorom. Kako se dalje tvrdi, oni su se odvezli u naselje Bečići ispred lokala Trofej.

Dalje se navodi da je Rafailović iz automatske puške ispalio najmanje 14 metaka u pravcu Borete, Zečevića i Stanišića, koji su se nalazili na terasi pomenutog lokala.

Ubijeni Boreta je brat od strica osuđenika Saše Borete, koji izdržava kaznu zatvora od 30 godina za ubistvo policijskog inspektora Slavoljuba Šćekića.

Pokojni Boreta bio je oženjen sestričnom Gorana Đuričkovića, koji je ubijen u oktobru 2015. godine ispred svog lokala u Budvi ,,Old fišerman“.

On je stradao u sukobu koji je kako se sumnja povezan sa nestankom 200 kilograma kokaina u španskoj luci Valensija.

Glavni pretres pet puta odlagan

Suđenje optuženima za povezanost sa ubistvom Borete i Zečevića održano je danas nakon što su prethodna ročišta pet puta bila odlagana.

Na zahtjev specijalnog tužioca Saše Čađenovića, zbog njegovog angažovanja u predmetu “pokušaj terorizma”, i 10.januara ove godine odloženo je suđenje optuženima za povezanost sa ubistvom Đorđa Borete i Dragana Zečevića.

<<<Opet odloženo suđenje optuženima za ubistvo Borete i Zečevića<<<

Podsjećamo, ročište koje je bilo zakazano za 12. decembar 2017. odloženo je jer Specijalno državno tužilaštvo nije podgoričkom Višem sudu dostavilo odluku o zahtjevu za izuzeće tužioca Čađenovića, a što je tražila odbrana optuženih.

<<<Suđenje za ubistvo Borete i Zečevića naredne godine<<<

I pretres koji je bio zakazan za 11.decembar prošle godine odložen je jer je tada odbrana zatražila izuzeće Čađenovića.

<<<Ubistvo Borete i Zečevića: Odbrana traži izuzeće Čađenovića<<<

Nije održano ni ročište zakazano za 31. oktobar 2017. Tada je tužioc saopštio sudu da se protiv dva lica, koja se vode u ovom postupku kao svjedoci, vodi istraga koja upućuje na to da i neko od njih može biti optužen za ovaj zločin.

<<<I svjedoci osumnjičeni za ubistvo Borete i Zečevića<<<

Prvi termin zakazivanja ovog suđenja bio je 3. oktobar 2017. Ali ni tada nije održano ročište. Razlog za to odlaganje bio je to što je advokat optuženog Šmanja kazao da ga je on angažovao dan pred početak tog suđenja.

<<<Ubistvo Borete i Zečevića: Optuženi dan pred suđenje angažovao advokata<<<

Uskoro opširnije…

Že.B.

Izvor: Cafe Del Montenegro

Advertisements
Želite reklamu na Portalu Crna Gora? Javite nam se!

Želite i Vi da pišete za Crnu Goru? Pridružite nam se!