Optuženi za uništavanje dokaza o ubistvu Đurića tvrdi da nije bježao policiji

#Hronika #DejanPavićević #MilošTrbo

30120603_2038089629537934_1564520279_n.jpg

Kotoranin Dejan Pavićević, koji je jedan od optuženih za pomaganje u uništavanju dokaza povodom ubistva Dalibora Đurića koje se dogodilo u spuškom ZIKS-u 22. septembra 2016. godine, kazao je danas pred sudom, dok su izvođeni dokazi, da on i okrivljeni Miloš Trbo nisu bježali od policije.

Dodao je da kada su primijetili patrolu, su zastali i pitali ih gdje je najbliže da dođu do pitke vode, a da ih je prvi put policija mimoišla.

Stalak, projektil, trag u šumi, krv, rijeka, optički nišan…

Kako se navodi u zapisniku o uviđaju, koji je danas čitan kao dokaz, na jednom djelu ograde koja je dio objekata spuškog ZIKS-a primjećeno je oštećenje od projektila.

U šumi koja se nalazi iza poluotvorenog odeljenja ZIKS-a, u kojem je ubijen Đurić, pronađen je metalni stalak. Kako se navodi, ka rijeci Zeti, koja je u pravcu pomenute šume, kod kupališta Pričelje, pronađen je trag nalik vučenju plovila iz vode. Takođe, u zemlji je pronađen i otisak obuće.

Na betonu poluotvorenog odeljenja, kod magacina zatvora, pronađen je i metak. Sve to, spada u dio dokaza koji je vještačen pvodom ovog ubistva.

Zapaljeno auto, italijanske tablice i optički nišan

U dokazima se navodi i zabilješka o zapaljenom vozilu “Škoda” italijabnskih tablica CB 179 VW. Prema navodima Tužilaštva i policije, taj automobil je zapaljen mjestu Rogami, blizu Danilovgrada.

U njemu je pronađena puščana cijev, optički nišan i municija.

Pavićević i Trbo bježali od policije?

Kako se navodi u izvještaju policije, Pavićević je upravljao “Golfo” registarskih tablica BD 12065 koje nije stalo na znak patrole, a za koje se sumnjičilo da je povezano sa ubistvom Đurića.

Pavićević je na te navode kazao da su netačni i da je njega i Trba tada policija mimoišla, dodajući da su oni kasnije njih pitali gdje mogu da nađu vodu, kada su i uhapšeni.

U tom vozilu je pronađena droga koju je Pavićević, kako se navodi, u trenutku kada je vidio policiju prosuo. Pronađena je i digitalna vaga i telefoni.

Naredno ročište zakazano je za 29.maj, kada će se saslušati vještaci povodom pojedinih dokaza.

Optužnica: Okrivljeni čekali likvidaciju Đurića

Prema navodima optužnice, materijalnim dokazima utvrđeno je da su Kotorani čekali 22.09.2016. godine da se izvrši likvidacija Đurića koji je služio kaznu zatvora u ZIKS-u a koji je ubijen iz snajpera.

Zatim su, kako se navodi, pomogli u uništenju tragova koji su povezani sa pomenutim djelom na način što su zapalili automobil koji je ubica koristio.

Željka Bojanić

Izvor: Cafe Del Montenegro

Advertisements
Želite reklamu na Portalu Crna Gora? Javite nam se!

Želite i Vi da pišete za Crnu Goru? Pridružite nam se!