Paja Velimirović i danas pred sudom

ddsd.jpg

Suđenje okrivljenima za pokušaj terorizma na dan parlamnetarnih izbora 2016. godine nastavljeno je danas u podgoričkom Višem sudu, pred sudskim vijećem sudije Suzane Mugoše. Danas je nastavljeno saslušanje svjedoka Mirka Paje Vekimirovića.

Suđenju ne prisustvuju lideri DF-a Andrija Mandić i Milan Knežević koji su udaljeni do kraja dokaznog postupka zbog nedoličnog ponašanja i vrijeđanja suda.

>>>Velimirović: Rus tražio da me ubiju, uplašen sam za bezbjednost>>>>

>>>Pogledajte: Haos u sudnici, izbačeni Mandić i Knežević>>>

Tok suđenja uživo:

9.05

Početak suđenja.

Advokat Branko Anđelić postavlja pitanja svjedoku Mirku Paji Velimiroviću.

Na prošlom glavnom pretresu preslušan je razgovora svjedoka saradnik Saša Sinđelić i Velimirovića, u kojem Sinđelić kaže da će onaj ko uhapsi Mila Đukanovića dobiti nagradu.

Velimirović je naveo da je Sinđelić od njega tražio da nabavi tri hiljade komada municije, 50 automatskih pušaka i pištolja. Optužio je glavnog specijalnog tužioca Milivoja Katnića da nije sačuvao bezbjednost njegove porodice i njega.

Optužnicom Specijalnog tužilaštva obuhvaćeni su i dvojica ruskih državljana, Eduard Edi Šišmakov i Vladimir Popov, srpski državljani Nemanja Ristić, Predrag Bogićević i Dragan Maksić, ilideri DF Andrija Mandić i Milan Knežević, službeni vozač DF-a Mihailo Čađenović, a postupak protiv prevodioca DF-a Ananija Nikića vodi se posebno.

Žana Bojanić

Izvor: Cafe Del Montenegro

Advertisements
Želite reklamu na Portalu Crna Gora? Javite nam se!

Želite i Vi da pišete za Crnu Goru? Pridružite nam se!