PODGORICA: Šestoro pretuklo i opljačkalo djevojčicu

Foto: Ilustracija

#Djevojčica, Podgorica #Tuča
Maloljetnu učenicu podgoričke Srednje trgovinske škole „Sergije Stanić“ K.V. prekjuče je napalo šest osoba, koje su je pretukle i opljačkale, piše Dan.

Djevojčica je napadnuta na putu do škole, u centru Podgoripe, usred dana. Brojni prolaznici nijesu omeli napadače u njihovom naumu. Slučaj je prijavljen policiji, a otac djevojčice D.J. za „Dan“ je potvrdio da se dogodio incident i da je njegova kćerka zadobila lakše tjelesne povrede.

Djevojčica je u policiji ispričala da se incident dogodio oko 12.45. Naime, odmah po izlasku iz autobusa kod Pejtona, djevojčica se sa drugaricom uputila ka školi. Tada su joj prišla petorica mladića i jedna djevojka, koji su počeli da joj otimaju torbu. Dok su je dvoje sa prednje strane držali za ruke, dvojica napadača su vukli njenu torbu, pokušavajući da je ukradu. Kako se djevojčica otimala, oni su počeli da je udaraju. Šestoro razbojnika savladalo je maloljetnicu, kojoj su ukrali mobilni telefon i druge predmete iz torbe, među kojima se nalazila i mjesečna karta za gradski prevoz. Njena drugarica pokušavala je da joj pomogne, ali bezuspješno. Pošto su napadači pobjegli, djevojčice su našle mjesečnu koju su bacili u blizini mjesta dešavanja.

Opisujući napadače, K.V. je policajcima kazala da su u pitanju Romi, opisujući detaljno neke od njih.

Otac napadnute djevojčice apelovao je na nadležne da preduzmu mjere kako bi makar djeca bila zaštićena od ovakvih slučajeva. Istakao je da je njegova kćerka ovaj napad doživjela usred dana u centru grada, a da niko od nadležnih nije mogao da joj pomogne. Naime, D.V. je kazao da mu je policajac nakon saslušanja njegove kćerke rekao da su u ovim slučajevima maltene nemoćni jer su počinioci pljački uglavnom štićenici doma koji su većinom maloljetni, koji nijesu naši državljani i koji odmah nakon privođenja budu pušteni na slobodu. D.V. je istakao da je takva situacija zabrinjavajuća, s obzirom da pljačkaši ne prezaju više ni od napada na djecu zarad malog plijena.

Ovo je u poslednje nedjelju dana drugi slučaj u Podgorici u kojem je više napadača Roma presrelo žrtvu kako bi joj oteli novac. Naime, prošle nedjelje je Podgoričanka Antonija Vujisić, zapsolena u udruženju PG taksi, napadnuta na radnom zadatku, odnosno po završetku vožnje u naselju Konik.Nju su tada napala četvorica mladića kako bi joj ukrali mobilni telefon i novac. Pošto se branila, oni su počeli da je udaraju po glavi i tijelu. Vujisićeva je nakon nekoliko dana prolazeći kroz cenU Budvi pretučen učenik

Prije tri dana u Budvi je došlo do tuče maloljetnika. Krivična prijava podnesena je protiv šesnaestogodišnjih D.B., I.A. i N.V. zbog nasilničkog ponašanja. Oni su u fiskulturnoj sali budvanske OŠ „Druga osnovna škola» prebili tri godine mlađeg V.V. Iavodno, oni su V.V. držali za ruke i noge i udarali ga pesnicama.

Advertisements
Želite reklamu na Portalu Crna Gora? Javite nam se!

Želite i Vi da pišete za Crnu Goru? Pridružite nam se!