Podgoričanin ucjenjivao bivšu partnerku?

#Ucjena

Podgorička policija podnijela je nadležnom tužiocu krivičnu prijavu protiv 33-godišnjeg sugrađanina N.R. zbog sumnje da je ucjenjivao M.J, takođe iz Podgorice.

Podgoričanka tvrdi da je nastavljeno s ucjenama i nakon što je dala 400 eura: Ilustracija (foto: pixabay.com)

Podgoričanka je prijavila policiji sugrađanina da je nastavio da je ucjenjuje nakon što mu je ona predala novac koji je od nje tražio kako ne bi objavio video materijal koji je kompromitujući po njenu čast i ugled.

Uprava policije je saopštila da je N.R, kako se sumnja, početkom jula ove godine od M.J. tražio 400 eura kako ne bi na društvenim mrežama objavio snimak njihovog intimnog odnosa.

Takođe, sumnja se, N.R. je prijetio da će osim toga snimak poslati u obrazovnu ustanovu koju pohađa njeno maloljetno dijete, kao i da će doći na njeno radno mjesto i njenim kolegama pokazati taj snimak ukoliko mu ne preda traženi novac.

Da bi izvršio što veći pritisak na M.J, kao je saopšteno iz policije, N.R. je, sumnja se, poslao M.J. fotografiju uslikanu ispred objekta u kojem ona radi.

„N.R. je takođe M.J. kazao da će, kada mu preda traženu sumu novca, snimak izbrisati“, kazali su iz policije.

M.J. je dala 400 eura, vjerujući da će N.R. prestati sa ucjenama i da će snimak izbrisati, ali je N.R. nakon desetak dana, kako ona tvrdi, nastavio da joj šalje poruke i da joj traži novac prijeteći da će, ukoliko ne nastavi da mu daje novac, objaviti taj i druge snimke kao i intimne fotografije.

„Tada je M.J. odlučila da N.R. prijavi policiji. Službenici CB Podgorica su odmah postupili po prijavi oštećene M.J. Sproveli su kriminalističke mjere i radnje na dokazivanju predmeta“, kazali su iz policije.

N.R. je saslušan u policiji, a o događaju je upoznat nadležni državni tužilac u Osnovnom državnom tužilaštvu u Podgorici koji je naložio da se protiv njega u redovnom postupku podnese krivična prijava zbog osnovane sumnje da je počinio krivično djelo ucjena.

Iz Uprave policije savjetuju sve potencijalne žrtve ucjene da ne pregovaraju sa osobama koje ih ucjenjuju, te da se odmah jave policiji i da prijave ucijenjivače kako bi policija odmah reagovala.

Izvor: Radio Televizija Crne Gore

Želite reklamu na Portalu Crna Gora? Javite nam se!

Želite i Vi da pišete za Crnu Goru? Pridružite nam se!