Policajac nosio pištolj tokom bolovanja

#PolicijskiSlužbenici #KrivičnoDjelo #PodgoričkaPolicija #DisciplinskiPostupak

Podgorička policija uhapsila je kolegu iz Danilovgrada V.Š. (35) kome su, tokom saobraćajne kontrole, pronašli privatni pištolj, saopšteno je iz Uprave policije.

Ilustracija (Foto: RTCG)

Kako navode, za to oružje navedeni službenik je ima oružni list, ali je međutim nosio oružje na javnom mjestu suprotno zakonskim propisima.

„Protiv njega će biti iniciran disciplinski postupak kao i predlog o suspenziji“, navode u saopštenju.

Policija je, kako navode, 11. januara, tokom pojačane kontrole, u ulici Cetinjski put u Podgorici, kontrolisala automobil „VW Golf III“, danilovgradskih registarskih oznaka, službenika Odeljenja bezbjednosti Danilovgrad V.Š. (35), koji se nalazi na bolovanju.

„Policijski službenici su pregledom V.Š. pronašli pištolj marke ‘Glock 43’, cal 9 mm, Luger, koji je u privatnom vlasništvu V.Š, sa okvirom u kojem se nazilo pet metaka, i sa oružnim listom za ovaj pištolj izdatim na ime V.Š.“, dodaju u saopštenju.

Ističu da je Zakonom o oružju zabranjeno nošenje oružja na javnom mjestu, uz izuzetke koji su propisani ovim Zakonom (član 33).

„Dakle, iako V.Š. za predmetni pištolj posjeduje oružni list za držanje i nošenje oružja (član 23), on je ovo oružje, kako se sumnja, nosio na način koji je suprotan ovom Zakonu“, navode u saopštenju.

Kako navode, o događaju je upoznat državni tužilac u ODT koji se izjasnio da se V.Š. uhapsi zbog postojanja osnovane sumnje da je izvršio krivično djelo nedozvoljeno držanje oružja i eksplozivnih materija.

„V.Š. je 12.01.2018. godine, uz krivičnu prijavu, priveden nadležnom tužiocu“, piše u saopštenju.

Iz UP ističu da će protiv V.Š. biti inicirano pokretanje disciplinskog postupka, a takođe će biti podnijet i predlog za njegovu suspenziju.

Izvor: Radio Televizija Crne Gore

Advertisements
Želite reklamu na Portalu Crna Gora? Javite nam se!

Želite i Vi da pišete za Crnu Goru? Pridružite nam se!