Policija rasvijetlila zločin iz strasti: Stanović osumnjičen za svirepo ubistvo Lašmanove

IMG-fab9e79ddcbf871cbc5ab79de99d341c-V.jpg

Uprava policije se nakon tri sedmice danas zvanično oglasila povodom ubistva ukrajinske državljanke Anastasije Lašmanove (30), i saopštila da je za njeno ubistvo osumnjičen Arsenije Stanović (22) koji je trenutno u bjekstvu. Za Stanovićem je policija raspisala potjernicu.
Istražitelji su nakon intenzivnih policijsko-tužilačkih aktivnosti, rasvijetlili ubistvo Lašmanove i dopunuli krivičnu projavu protiv Stanovića.

<<< Zločin iz strasti, osumnjičeni za ubistvo Ukrajinke u bjekstvu<<<

Takođe, policija je danas potvrdila ranija pisanja medija da su Lašmanova i Staović bili u dugogodišnjoj emotivnoj vezi. Sumnja se da je Arsenije Stanović 11. maja rano ujutro doša u stan koji je Lašmanova iznajmljivala Dobroti i da je na svirep način ubio.

“Sumnja se da je on oštrim predmetom nanio više ubodnih rana po glavi tijelu, te da je mehaničkim oruđem jako udario u potiljak“, saopštila je Uprava policije.

Arsenije Stanović je nakon toga pobjegao i za sad je nedostupan organima gonjenja.

Tokom uviđaja izuzet je veliki broj predmeta i tragova koji su vještačeni u Forenzičkom centru.

“Preduzimajući mjere i radnje na rasvetljavanju ovog krivičnog djela, službenici Odjeljenja bezbjednosti Kotor su preduzeli niz radnji u sadejstvu sa službenicima Centra bezbjednosti Herceg Novi i Centrom bezbjednosti Podgorica, a sve u koordinaciji sa Sektorom kriminalističke policije”, dodaje se u saopštenju Uprave policije.

U cilju rasvjetlajvanja ubistva Lašmanove polcija je kontrolisala telefonski pozivi, izuzela video nadzore, saslušala više osoba, pretresala objekte i vozila koje se dovode u vezu sa ovim krivičnim djelom.

Podsjećamo da je u istrazi o ubistvu Lašmanove saslušan i otac Arsenija Stanovića Zoran koji je policiji rekao da ne zna gdje mu je sin, ali da rade na tome da ga na neki način privedu pravosudnim organima.

“Na osnovu svih sprovedenih aktivnosti u saradnji sa Višim državnim tužilaštvom u Podgorici, obezbijeđeni su određeni materijalni i personalni dokazi, koji ukazuju na osnovanu sumnju da je A.S. izvršio krivično djelo koje mu se stavlja na teret“, zaključuje se u saopštenju policije.

Izvor: Cafe Del Montenegro

Advertisements
Želite reklamu na Portalu Crna Gora? Javite nam se!

Želite i Vi da pišete za Crnu Goru? Pridružite nam se!